Tech Support Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I will try to go into detail with what is wrong with my computer running Windows XP Service Pack 2.

On Thursday I noticed that I had a virus that was masquerading as a program called "Zinaps." Apparently a lot of computers had been infected by it. I didn't know how to uninstall it, so I searched google and was told to do many different things. I ended up going into my "Documents and Settings" folder and deleting any folder that was called "Zinaps." I also went to Run and typed in the command "regedit" for the registry editor and I deleted some things that were related to Zinaps (or so I was told).

Anyway after deleting all that stuff and rebooting XP I was surprised to find that I no longer had the XP Royale theme and instead had the Windows Classic theme. I didn't know what happened so I right clicked on my desktop and tried to apply the Royale theme and was told that "The Theme service is not running, please start the Service." I went to control panel and clicked on "Services" and the "Theme" service wasn't even there.

I also found out that my computer would not open up my "Network Connections" folder saying that "The Network Connections folder service is not working, please go to Services and start the service." Turns out a lot of things are not working. My computer will not connect to the internet as well, and will not allow me to open any USB devices, although it does detect them. (The USB drive is not even viewable in "My Computer")

I tried going to "msconfig" and making every service "Automatic" and "Started" and that still didn't solve anything.

Does anyone know what is going on and how I can get my XP back to working condition? This is very frustrating. Thanks in advance.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I can't do a system restore because it says my computer needs to restart and then has to try to do a system restore after restarting. However, each time after I restart it keeps telling me to restart and do the system restore. It's an endless cycle.

I've been trying to do system restore by going to msconfig and clicking safe boot, and then doing a system restore when it starts up but once again, it says that I need to restart.
 

·
Premium Member
Joined
·
77,999 Posts
ok try a repair install
boot from the xp cd and choose install
ignore the first repair option and continue with install
when windows finds the previous installation and offers to repair
then do the repair
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Discussion Starter · #9 ·
I did everything you said and it worked flawlessly. My computer is working fine, however, since it loaded an older version it is now Service Pack 1 and it has the Zinaps virus on it. Can I automatically go from Service Pack 1 to Service Pack 3? Or do I have to install Service Pack 2 first?

Also, can you give me step by step instructions on how to get rid of Zinaps? I've tried some guides online but they aren't working.

Once again thanks! :)
 
1 - 10 of 10 Posts
Status
Not open for further replies.
Top