Tech Support Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
100 Posts
Discussion Starter · #1 ·
i need to connect my xbox 360 to my wireless network but i need some kind of bridge because i don't want to pay 100$ for Microsoft's wireless antenna so i looked around and found that i could use a bridge because it converters the wireless signal into a wired connection which can be plugged into the xbox with an enternet cable (correct me if I'm wrong as all that i learned from a little Internet research)

anyway my question is is this a good choose or is this even what i need or does anyone have a good suggestion

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833702014
 

·
Global Moderator
Electronic Design
Joined
·
51,821 Posts
It looks like it should do the job just fine.
 

·
Registered
Joined
·
100 Posts
Discussion Starter · #3 ·
OK so i got it in today and setting it up seems to be harder then i thought i have it connected to my laptop to configure it. it has 4 modes to choose from access point, bridge, client, repeater when i choose bridge it ask to set up WDS and ask for a mac address i tryed putting the one i found on my routers config page but still no luck i need it to take my wireless signal thats WEP encrypted and turn it in to a "live internet wire" i cant figure it out and the manual doesn't help much

heres the product page where you can find the manual
http://www.advanteknetworks.com/support/awnap54mr/AWN-AP-54MR.pdf
 

·
Global Moderator
Electronic Design
Joined
·
51,821 Posts
Try configuring it in Client mode.
 

·
Registered
Joined
·
100 Posts
Discussion Starter · #5 ·
should i put it on ad hoc or infestructure? ive tryed both but i must be missing something some where. If it was set up correct i would be able to connect to the internet by pluging the cable into my laptop and turning off the wireless switch right?
anyway here are the settings i have i set most of them back to defult after nothing worked

Wireless Basic Settings

--------------------------------------------------------------------------------



[unchecked] Disable Wireless LAN Interface
Band: 2.4 GHz (B+G)
Mode: Client
Network Type: "Infrastructure"
SSID:
Channel Number: Auto
[unchecked] Enable Mac Clone (Single Ethernet Client)
--------------------------------------------------------------------------------




Wireless Advanced Settings

--------------------------------------------------------------------------------

Authentication Type: Auto
Fragment Threshold: (2346)
RTS Threshold: (2347)
Beacon Interval: (100 ms)
Data Rate: Auto
Preamble Type: Long Preamble
Broadcast SSID: Enabled
IAPP: Enabled
802.11g Protection: Enabled






Wireless Security Setup

--------------------------------------------------------------------------------

Encryption: WEP
[unchecked] Use 802.1x Authentication (WEP 64bits or WEP 128bits)





LAN Interface Setup
This page is used to configure the parameters for local area network which connects to the LAN port of your Access Point. Here you may change the setting for IP addresss, subnet mask, DHCP, etc..

--------------------------------------------------------------------------------

IP Address: 192.168.1.254
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 0.0.0.0
DHCP: Disabled or Client or "Server"
DHCP Client Range: 192.168.1.100 - 192.168.1.200
DNS Server:
802.1d Spanning Tree: Disabled
Clone MAC Address: 000000000000
 

·
Registered
Joined
·
100 Posts
Discussion Starter · #6 · (Edited)
ok it seems to be something with the ip address after settings the ip address to something different and disabling DHCP i connected through the bridge but after unplugging in and plugging into my xbox it didn't work so i plugged it back into my computer and it says aquireing ip address for a while then it starts saying little or no connectivity and if i try to repair it i cant renew ip address...
 

·
Registered
Joined
·
100 Posts
Discussion Starter · #7 ·
ok got the ip thing figured out but now i have a dns problem when i test the connection ip checks out now and dns fails i have it set to automatic bc i dont know where to find it i tryed a few things i found on my routers page but with no luck
 

·
Global Moderator
Electronic Design
Joined
·
51,821 Posts
Like I said.
 

Attachments

·
Global Moderator
Electronic Design
Joined
·
51,821 Posts
Re: [SOLVED] wireless bridge question

Glad we could help.

Truthfully, I didn't know it was in two places either, I was just reading the manual. :smile: It's much harder without having the equipment in front of you to tinker with.
 
1 - 10 of 10 Posts
Status
Not open for further replies.
Top