Tech Support Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a recent problem where when the computer comes back from automatic standby or change of user it sticks on a blank blue screen for about 5 minutes, then it goes to the user accounts and sticks there for about 5 minutes before I can log on or turn off the computer.

Any thoughts?
 

·
Team Manager, Microsoft Support
Joined
·
31,431 Posts
OK, back to the Blue Screen for five minutes. Use your Event Viewer to see if any error #s are shown. Post back.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Thanks Corday, I have it already set on Fast User Switching, I have tried taking it off, restarting and putting it back on again, restarting but still the same problem.

It seems that when logging off and shutting down it encounters a big delay. the computer still functions normally when it is being used.
 

·
Team Manager, Microsoft Support
Joined
·
31,431 Posts
More info needed. By the Event Viewer I meant Open Event Viewer. There might be an error code or some other indication as to what's wrong.
 

·
Registered
Joined
·
1,930 Posts
Hi

You can also check your hard drive for any errors. To do this go to Start -> Run -> type chkdsk c: /r -> click Ok . When asked if you want to force a dismount say No. When asked to schedule the check at the next startup say Yes. Restart your PC to allow chkdsk to run.

Do you have an antivirus program? Is it updated?

How much memory does the PC have?
How much free disk space do you have?
Has it always been slow or is did this just start to happen?
 
1 - 8 of 8 Posts
Status
Not open for further replies.
Top