Tech Support banner

Status
Not open for further replies.
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #1
I used DBAN and the autonuke feature and when i went to reinstall the OS windows xp setup says "There is no disk in this drive" and when I hit C to partition the drive it gives me a stop error. any help would be great.

PC in question is a Compaq Presario SR2180NX originally came with Vista
NOt sure the rest of the details as its a friends PC
 

·
Registered
Joined
·
23,001 Posts
Re: Windows xp not recognizing my hard drive after using DBAN

Hi :wave:

You need to run the HDD manufacturer's tools and initialize the drive.
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #3
Re: Windows xp not recognizing my hard drive after using DBAN

Ok think i figured it out... Its a Western Digital HDD so went to their site and dug through some stuff and came up with the Data Lifeguard Tools Boot CD?!? Hopefully this is it...
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #4
Re: Windows xp not recognizing my hard drive after using DBAN

Alright so that didnt work....

I got that Lifeguard Tools run and it said the drive was partitioned and formatted and to put in the OS Disc and restart. widows setup loaded and I hit enter to start the install and when it came time to select the drive to install it still says:

"Unknown Disk <There is no disk in this drive>"

So I hit C again to try and sneak by but it obviously doesnt work and gives me the stop error... reads as so:

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to you computer.

The problem seems to be cause by the following file: setupdd.sys

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

(blah blah blah blah)

Technical Information:
*** STOP: 0x00000050 (0xE5133708, 0x00000000, 0xF75979A8, 0x00000002)
*** setupdd.sys - Address F75979A8 base at F7570000, Datestamp 41107c8f

So yeah still stuck any help would be great!
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
Discussion Starter #5
Re: Windows xp not recognizing my hard drive after using DBAN

OK THANKS .... haha Or NOT but i figured it out.... To get Windows setup to recognize the drive I had to go into BIOS set up and change the SATA setting to IDE and then it picked it up and let me install.... Thanks
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
i just changed my sata settings from the factory preset on a dell inspiron, but i needed to disable the flash settings in bios also...it worked, the hard disk was recognized and xp loaded !!! yay
 
1 - 7 of 7 Posts
Status
Not open for further replies.
Top