Tech Support Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 28 Posts

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi, i just did a clean install of Windows 7 32-bit from a Windows 7 Upgrade disc. everything i read in formus said i could do this even though i do not have the original Vista OS disc. Anyways I got the clean install but can not connect you the internet? troubleshooter says Windows did not detect a properly installed network adapter. if you have a network adapter, you will need to reinstall. i see no network adapter in devive manager? i also do not have this pc set up so i can get wireless. any suggestions?
 

·
TSF - Enthusiast
Joined
·
1,835 Posts
Re: Windows did not detect a properly installed network adapter

What brand and model of computer is it?

You need to go to the manufacturers' website and get the network drivers. You'll have to do this on another computer.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Re: Windows did not detect a properly installed network adapter

also my network connection window has nothing? i know i have a network adaptor installed since i have it plugged in and have been using it for the last year or more.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
Re: Windows did not detect a properly installed network adapter

I've had this problem during a fresh install as well thanks to the system overwriting some motherboard network drivers.
I had to download a VERY crude driver. Thankfully, a random intel network ethernet adapter driver worked and at least showed me what I had.

If you know the network adapter that you say you have plugged in and have been using, get the drivers for it. Shouldn't be too much of a problem if you know what they are.

Opening it up may. Or at least give you a manufacturer.
 

·
TSF - Enthusiast
Joined
·
1,835 Posts
Re: Windows did not detect a properly installed network adapter

What does the Device Manager say about it? Right click on Computer and select Properties. On the left, you will see a link to the Device Manager. It should be the first one.
 

·
TSF - Enthusiast
Joined
·
1,835 Posts
Re: Windows did not detect a properly installed network adapter

Then go to the motherboard manufacturers' website. They should have the drivers there. You will need the exact model of you motherboard.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Re: Windows did not detect a properly installed network adapter

i have no network adapter in device manager. let me put cover back on and look again. just said somthing about ethernet with caution triangle under unknow devices. then i looked at update drivers and looked at list on my computer but theres a hundred 100+ no idea what one to try and install?
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Re: Windows did not detect a properly installed network adapter

says foxconn model:661 7mj
Chipset: sis 661fx Rev 11
Southbrige:sis 964 Rev 36
LPCIO: ITE IT8712
Bios: Phoenix Technologies
Version:6.00 PG
Date: 4/24/2007
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Re: Windows did not detect a properly installed network adapter

looking in some other forums this looks like a good idea. he said:Go intot he device manager and lead the Driver Wizard to the Windows.old folder and see if it can find drivers

i recall when doing install it said saving windows file to windos.old but how do i find from device manager?
 

·
Administrator, Manager, Microsoft Support, MVP
Joined
·
34,403 Posts
Re: Windows did not detect a properly installed network adapter

says foxconn model:661 7mj
Chipset: sis 661fx Rev 11
Southbrige:sis 964 Rev 36
LPCIO: ITE IT8712
Bios: Phoenix Technologies
Version:6.00 PG
Date: 4/24/2007
mobo - Foxconn - Products: Motherboard - Socket 775 - 661FX7MJ-RS

Specs -
Code:
[FONT=lucida console]Processor: Intel® Pentium® D, Pentium® 4 processor, Socket T (LGA775) [/FONT]
[FONT=lucida console]Chipset: SiS 661FX + 964 [/FONT]
[FONT=lucida console]Front Side Bus: 800 / 533 MHz [/FONT]
[FONT=lucida console]Memory: Support Max. 2GB Single Channel 400MHz / 333MHz / 266MHz DDR x2 DIMMs [/FONT]
[FONT=lucida console]VGA on Die: Integrated [/FONT]
[FONT=lucida console]Expansion Slots: 1x AGP 8X, 3 x PCI slots [/FONT]
[FONT=lucida console]IDE: 2 x ATA 133 [/FONT]
[FONT=lucida console]Serial ATA(SATA)/RAID: 2 x Serial ATA with RAID 0, 1, JBOD [/FONT]
[FONT=lucida console]Audio: 5.1 channel, Realtek ALC653 (AC’97 interface) [/FONT]
[FONT=lucida console][COLOR=red]LAN: 10 / 100M LAN, Broadcom AC131KML [/COLOR][/FONT]
Clicking "drivers" under "related links" takes me - Foxconn Support - Download

But it lists Intel on board NIC & no support for Windows 7 -
Code:
[FONT=lucida console]Version: 1.16.00.00      Updated: 04/26/06 [/FONT]
[FONT=lucida console]O/S Support: Windows 98, Windows XP 32, Windows Server 2003, Windows XP 64  [/FONT]
[FONT=lucida console]Description: [COLOR=red]Intel on board LAN driver for 32 bit[/COLOR]. [/FONT]
Look in windows.old - \windows\system32\drivers

Broadcom drivers usually begin with letter B or K -

http://sysnative.com/0x1/DriverReference.html#B
http://sysnative.com/0x1/DriverReference.html#K

Intel - usually letter E - http://sysnative.com/0x1/DriverReference.html#E

You should run Windows 7 Upgrade Advisor - http://windows.microsoft.com/en-US/windows/downloads/upgrade-advisor

I don't know the reason for the Broadcom/ Intel discrepancy.

Regards. . .

jcgriff2

`
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Re: Windows did not detect a properly installed network adapter

wow, you rock!!! i just spent 5 hours going through forums with no luck. thank you very much!!!!
 

·
Administrator, Manager, Microsoft Support, MVP
Joined
·
34,403 Posts
Re: Windows did not detect a properly installed network adapter

Thank you . . . but what was the outcome, if I may ask? :)

Intel or Broadcom?

Did you find the drivers in Windows.old folder?

Regards. . .

jcgriff2

`
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Intel. once you gave me the correct foxconn website i for some reason cound not find? i just downloaded: 661FX7MJ-RS ( Submitted: 04/26/06 | Download: 3523 Times )
Motherboards : Socket 775 : Motherboards Drivers : On-Board LAN Drivers

I have no C;/Windows.old since i did a clean install but had these driver problem went back and did a second clean install and formated and then deleted all partitions. reason why i'm havingmy next isure is i did the clean insatall with Windows 7 home premium UPGRADE media. so seeing as how you are microsft maybe you could help me gey my key activated? do i need call and get a new one assigned?
 
1 - 20 of 28 Posts
Status
Not open for further replies.
Top