Tech Support Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 25 Posts

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey guys, its been a long time since iv been here but moved over to macs:1angel:

any way, once again i need help, firstly not sure if this is the right section, please forgive me if not...

i have a brand new Packard Bell Easynote LJ65 laptop, it came with vista home.

now the HDD has nothing iv completely formatted it and created a slipstreamed XP install disc with SATA drivers which was a recommended procedure.

i bought the XP from this place which i thought was legit but am now having doubts????

http://www.play.com/Games/PC/4-/167958/Windows-XP-Professional-Edition/Product.html?ptsl=1&ob=Price&fb=1

ok what else do i need to do to be able to install XP, i tried installing before doing the SATA slipstream thing and all i got where BSOD's and error codes! im hoping the slip streaming will work now but just wanted to get some feedback and advice, i need XP on this laptop:sigh:

many thanks team
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Re: Think iv really messed up

thanks Triggerfinger, can i ask in this thread to find some drivers for this lap top, cant seem to locate the video cards?
 

·
Registered
Joined
·
12,437 Posts
Re: Think iv really messed up

Sure... first off, please include brand and the exact model of the laptop.

Usually we ask for a full report of Everest Home Edition (I suggest you do not paste it here but zip it and attach it in your post).

The report will almost always give us the info we need but sometimes, we also need the Device Instance ID. So best if include this for each device in question (devices needing drivers).
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Re: Think iv really messed up

cheers, well it's a Packard Bell Easynote LJ65 and the link to its specs are here
http://www.packardbell.co.uk/products/notebooks/easynote-lj/EasyNote+LJ65-DT-100/productsheet-LX.B550X.003-1693.html

the laptop in it's current status has nothing but XP installed, im not familiar with the Everest program but will dl it and install it on the laptop. but for the device instance id, where would i find that?

do i just need to install

video
audio
drivers?

any thing else?

thanks ever so much mate
 

·
Registered
Joined
·
12,437 Posts
Re: Think iv really messed up

Device Instance ID - you have to open Device Manager (START | RUN | type devmgmt.msc | press enter). In Device Manager, look for devices with yellow or red marks. Also look for devices under UNKNOWN. Go thru each one. Get their properties. In device properties window, click on the DETAILS tab.

As for Everest, there is a link on my sig.
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #10 · (Edited)
Re: Think iv really messed up

ok so iv got a report for "all" items and is in an attachment
the yellow ?'s are as follows


Ethernet controller -
PCI\VEN_14E4&DEV_1698&SUBSYS_020E1025&REV_10\4&2A17DF6C&0&00E2

Network controller -
PCI\VEN_8086&DEV_4232&SUBSYS_12018086&REV_00\4&318470AD&0&00E1

PCI Device -
PCI\VEN_1002&DEV_AA38&SUBSYS_020E1025&REV_00\4&23FE4F77&0&0108

PCI Device -
PCI\VEN_8086&DEV_293E&SUBSYS_020E1025&REV_03\3&B1BFB68&0&D8

SM BUS Controller -
PCI\VEN_8086&DEV_2930&SUBSYS_020E1025&REV_03\3&B1BFB68&0&FB

Video controller (VGA Compatible) -
PCI\VEN_1002&DEV_9553&SUBSYS_020E1025&REV_00\4&23FE4F77&0&0008

i hope this is accurate and suffice?
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
12,437 Posts
Re: Think iv really messed up

Ethernet controller -
PCI\VEN_14E4&DEV_1698&SUBSYS_020E1025&REV_10\4&2A17DF6C&0&00E2
http://www.broadcom.com/support/ethernet_nic/netlink_k57.php

Network controller -
PCI\VEN_8086&DEV_4232&SUBSYS_12018086&REV_00\4&318470AD&0&00E1
http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=3062

PCI Device -
PCI\VEN_1002&DEV_AA38&SUBSYS_020E1025&REV_00\4&23FE4F77&0&0108
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/hdmiaudio-xp NOTES: Install the UAA driver first then the ATI HDMI AUDIO DRIVER

PCI Device -
PCI\VEN_8086&DEV_293E&SUBSYS_020E1025&REV_03\3&B1BFB68&0&D8


SM BUS Controller -
PCI\VEN_8086&DEV_2930&SUBSYS_020E1025&REV_03\3&B1BFB68&0&FB
http://www.software.com/downloads/drivers/review-IntelR-ICH9-Family-SMBus-Controller-2930-1104473.html

Video controller (VGA Compatible) -
PCI\VEN_1002&DEV_9553&SUBSYS_020E1025&REV_00\4&23FE4F77&0&0008
  1. Get this first: http://ati.amd.com/online/mobilecatalyst/
  2. Extract files to a folder in your Desktop
  3. Use the file I attached, extract and replace the one in XP_INF folder.
  4. Go to Device Manager and select the device. Select update the driver and point the wizard to the XP_INF folder.
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Re: Think iv really messed up

Oh your a legend Triggerfinger, having problems downloading the SM bus driver as it say it has been moved or archived when i go to download it refering me to intel but there site hasn't got it when i searched the name either?

many many thanks for all your time and help mate
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Re: Think iv really messed up

ok so an update,

all drivers bar the SM bus and video installed.
the SM bus didnt install as i dont have the drivers but the video install attempt gave me a warning saying error driver selected does not support xp.

i replaced the recomended file after installing it

desktop>9_3_mobile_xp32_dd_ccc_enu>driver>xp_inf>(replaced CX_76831)
:4-dontkno
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Re: Think iv really messed up

SM Bus installed beautifully but video driver came up with a sign saying install .netframework 2, which i did then a severe warning saying no driver was found for the hardware?
 

·
Registered
Joined
·
12,437 Posts

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Re: Think iv really messed up

your referring to
2. add ",0x9553" to the end of the second line (turn off word wrap in notepad!) of the chapter under [WINXP] starting with "R6=DriverPath_R6" of both files
\ATI\SUPPORT\[Current Version]\Driver\Driver\CX_*****.INI
&
\ATI\SUPPORT\[Current Version]\Driver\Driver\INSTALL.INI

then install the dd the regular way (setup.exe)

correct?
 

·
Registered
Joined
·
25 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Re: Think iv really messed up

this is really stressing me now, could some one check if i am doing this correctly as it's still not working?:sigh:

i download this FILE

then install it onto desktop

i go Desktop>9_3_mobile_xp32_dd_ccc_enu>Driver>XP_INF>CX_76831

in this file i insert the following
"ATI Mobility Radeon HD 4570" = ati2mtag_RV630, PCI\VEN_1002&DEV_9553
(i changed HD 4530 to HD 4570 so as it suits my card) under the [ATI.Mfg.NTx86] chapter

THEN

i go 9_3_mobile_xp32_dd_ccc_enu>Driver>CX_76831 and insert ,0x9533 at the end of the 2nd line in the chapter of [WINXP]

and do the same in

9_3_mobile_xp32_dd_ccc_enu>Driver>INSTALL

Am i doing something wrong?

when i install the regular way i get a severe error still if i seek the INF file i get a message saying it doesnt support XP

I REALLY REALLY dont mean to try any ones patience:sigh:
 
1 - 20 of 25 Posts
Status
Not open for further replies.
Top