Tech Support banner

Status
Not open for further replies.
1 - 8 of 8 Posts
M

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #1
Hi, I just got the geforce 6600GT AGP and installed it into my pc (Replacing my own geforce 5200) and started the pc up. Upoin logging into my account when I dragged my house white trailed behind it, replacing the desktop picture I have. Then the update driver wizard came up and I clicked on auto update. It then said "Installing new drivers for geforce 6600GT but then crashed completely. Couldn't move the mouse so turned the pc off.

I tried turning the pc back on but nothing would even appear on my monitor anymore. I then replaced the 6600GT back with 5200 to check my pc was still working and it's fine.

However I'm still having trouble with this card. What could it be? I put the molex cord in the 6600GT and I have a dell 4600.

2.8ghz p4 processor
1gb ram
And hopefully this new card (If it will work)

Thanks,
 
M

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #2
6600GT troubles

Hi, I just got the geforce 6600GT AGP and installed it into my pc (Replacing my own geforce 5200) and started the pc up. Upoin logging into my account when I dragged my house white trailed behind it, replacing the desktop picture I have. Then the update driver wizard came up and I clicked on auto update. It then said "Installing new drivers for geforce 6600GT but then crashed completely. Couldn't move the mouse so turned the pc off.

I tried turning the pc back on but nothing would even appear on my monitor anymore. I then replaced the 6600GT back with 5200 to check my pc was still working and it's fine.

However I'm still having trouble with this card. What could it be? I put the molex cord in the 6600GT and I have a dell 4600.

2.8ghz p4 processor
1gb ram
And hopefully this new card (If it will work)

Thanks,
 
M

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #3
Okay, I installed the card (It worked this time) but it said it isn't recieving sufficient power so lowers itself to 800x600 resoloution. I put it back to 1024 by 768 but (as the it said) won't this cause it to meltdown? I'm really worried. I have the standard dell psu.



Thanks,
 
M

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #4
Scrap it, I've decided to get a new PSU since this card is now performing like my old 5200. Anyone know a good cheap PSU?

www.overclock.co.uk is the site I'm looking to buy from.

Thanks,
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Upgrading psu is a good idea especially since the 4600 probably only uses a 200-250 Watt PSU. You should go for an Antec or Enermax branded PSU of at least 350 watts.
 
M

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #6
Okay, I was panicking for nothing. The molex cord had just fallen out of the back of the card, I put it back in and now the cards working fine.

Thanks for the suggestion anyway man, I'll keep it in mind if I never a new one.
 

·
Registered
Joined
·
209 Posts
i have a dell 4600 and a 6200.
i will warn you that the origional power supply with the 4600 doesnt have the power for a 6600gt, you could squeeze it out if you only have 1 hd and 1 cd. cut the extra drives and pci cards back and only use the 6600gt and boot up parts. see if you can get it to work then.
 

·
Premium Member
Joined
·
78,002 Posts
common occurance with brand name computers,they usually only put in a supply large enough to run the comp as it comes to you at the time of purchase
they are usually propriatory so you need a dell wired p/s
 
1 - 8 of 8 Posts
Status
Not open for further replies.
Top