Tech Support banner

Status
Not open for further replies.
1 - 9 of 9 Posts

·
Vetustior Humo
Joined
·
11,129 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Audio Device is Gone

My son's new HP zv6130 laptop, the audio device is AWOL.

It worked fine when I set it up and for a day or two. Now it's got no sound.

I sent him to control pannel> audio devices and none are listed. He also gets a error message at startup that says "AC Link audio cannot start".

I'm having him run a virus and ad-ware check now just in case.

Any suggestions?
 

·
Vetustior Humo
Joined
·
11,129 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Device manager lists the Conexand AC Link Audio but it has the yellow circle with the exclaimation sign.

I had him uninstall the driver in device manager and download and install the one on the HP web site. But the yellow circle remains.

As always, your help is appreciated.
 

·
Vetustior Humo
Joined
·
11,129 Posts
Discussion Starter · #5 ·
"Device cannot start" "Code 10"

I had him try the troubleshooter but that was no help ending with this great understatement of the obvious: "The troubleshooter was unable to solve your problem."
 

·
Vetustior Humo
Joined
·
11,129 Posts
Discussion Starter · #7 · (Edited)
We downloaded the only driver listed on the HP web site for his model. Here's what we've done so far:

Uninstalled the old drivers.
Reboot = Windows found new hardware. But never asked to install drivers.
Installed drivers from the recovery CD. = device is unavailable error
Uninstalled those.
Installed drivers from the d/l = device is unavailable error

IM'd HP = no answer
Emailed HP = waiting for response

Is there anything else we can try while we wait for HP tech support?
 

·
Vetustior Humo
Joined
·
11,129 Posts
Discussion Starter · #9 ·
After trying all of the suggestions here and contacting HP and trying all of their suggestions it's been determined to be a hardware problem so back it goes. At least its under warranty.
 
1 - 9 of 9 Posts
Status
Not open for further replies.
Top