Tech Support banner
Status
Not open for further replies.
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
i got this modem from covad. and i was playing around with the web interface. and i set the subnet mask to
255.255.255.250, and now i cant access the web interface again. it says ip must be contiguous.

ex.
x.x.139.74
255.255.255.250
x.x.139.73 (gateway) this is the ip of the modem but i cant use this ip because of the subnet mask.


i tried resetting the modem, but i don't think it worked. i'm not sure, but the wifi on it still works and it turns on when i open the modem and still has the same info i setup for it.

this is my modem
http://www.netopia.com/support/hardware/3347wt.html

i tried inputting the info manually. using
192.168.1.2
255.255.255.0
192.168.1.1 and 192.168.1.254
 

·
Registered
Joined
·
2,268 Posts
Press the reset button ( it’s recessed ) on the router with a pen to return the router to it's factory defaults

Reset tcp/ip settings:

Start>network connections>rite click on your connection>select properties. Check the box next to and highlight internet protocol (TCP/IP)>properties>general tab> check obtian IP address and DNS server automatically>advanced button>IP settings – dhcp enabled, dns tab –clear the addresses & append dns suffixes boxes, check buttons for the lines: append primary…, append parentsuffixes….and register this connections…>wins tab> addresses box should be empty, check “enable lmhosts” and netbios default buttons
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #3 ·

is this what you mean, i tried the obtain ip address automatically, but it wont work. It says limited connectivity.
 

·
Registered
Joined
·
2,268 Posts
reboot modem and router - unplug power from both, wait one minute - plug in modem, wait one minute - plug in router. configure router with logins required and ssid, then check connectivity. you may have to reboot as indicated above
 
1 - 4 of 4 Posts
Status
Not open for further replies.
Top