Tech Support banner

Status
Not open for further replies.
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Ok, I have been working on my new computer and it will not power on completely. It will power for like 5 secs and turn off (all fans, LEDS, Hard Drives Power on) also when it is on for those 5 secs or so, there is nothing on the screen completely blank.

The Motherboard is: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16813130473

and the Power Supply is PROBABLY like this one (the one I am using came with my old case Model: W0009):
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16817153006

Any Ideas?
 

·
Registered
Joined
·
25,111 Posts
Hi,

Take the motherboard out of the case and place it on a piece of cardboard or a non-conductive surface...... use only the CPU, Motherboard, Heatsink and fan on and connected to the motherboard, video card and monitor, keyboard and mouse, off/on switch, and one stick of memory, the ATX connector and the square 12 volt molex connector. Nothing else should be connected, no hard drives, no pci cards, etc....Turn it on and see if it stays on. If it does, then you have a short either between your motherboard and your case or your motherboard standoffs and your case.

The other instance that could cause this is if your CPU is getting too hot. Did you use ARtic Silver or teh factory thermal pad?

A power supply can also be the cause. It would be a good idea to list more specs, like CPU, list the motherboard not in a link but post it, same for other componets like the video card. Then we can get a better picture of what is wrong.
 
1 - 2 of 2 Posts
Status
Not open for further replies.
Top