Tech Support banner

Status
Not open for further replies.
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
Here's my problem. I have 2 72GB WD Raptors RAID 1 (boot/os). I also have 2 300GB Maxtor RAID 1 (storage). Or perhaps I should say had since the 300GB suddenly stopped working. I went to the RAID setup and saw the message "Invalid RAID Drive" next to the first 300GB drive in that RAID set. If I unplug each drive, the remaining drive still doesn't show up after booting. However, if I unplug either of the 72GB drives, the system still boots fine off the remaining drive. Can any of you nice wonderful folk out there tell me what I need to do in order to get to that data on the 300GB drives? The "repair" option within the RAID config tool says there is nothing to fix.

Thanks so much for any help you can provide!

Regards,

Rob Greer
 

·
Registered
Joined
·
282 Posts
I just want to make this clear for myself.

RAID1 = Mirroring, so if 1 of the 72 GB HD fails the other one will pick up until the damaged drive is replaced and if one of the 300 GB HD fails the other one will pick up until the second 300 GB is replaces so that it can start scrubbing again. I'm not sure how it works with SATA, I'm only familiar with SCSI. If this is what you mean then move on.

I know that this may be dumb but is the PSU supplying enough power to all the devices?
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #3
Thanks for your reply. Yep. I'm sure I have enough power.

And just so everyone can be aware of my exact machine specs, here's the big list.

1 x Chenbro ATX Workstation Chassis with All Aluminum Design
1 x Antec 550 Watt Power Supply
1 x ASUS A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI Chipset Motherboard
1 x AMD Athelon 64 4000+ Processor
1 x Thermalright Heatsink for AMD 939 CPUs
1 x Vantec Tornado Double Ball Bearing Cooling Fan
4 x Corsair 1GB Memory 184 Pin DDR PC-3200
2 x Western Digital 74GB 10,000RPM SATA Drives [os/applications RAID 1]
1 x Western Digital 36.7GB 10,000RPM SATA Drives [Photoshop scratch RAID 0]
2 x Maxtor 300GB 7200RPM SATA Hard Drives [storage RAID 1]
1 x ATI Sapphire Radeon X800 PRO Video Card, 256MB, 256-Bit, 8X AGP, PCI-E
1 x Sony SDM-P234/B 23" 1920 x 1200 Flat Panel LCD Monitor
1 x NEC ND-3500A Silver 16x DVD+/-RW
1 x Vantec Nexus 5.25 Silver Fan Controller
1 x ArrowMicro Internal Silver USB Digital Card Reader/Writer
1 x Teac 1.44MB Silver 3.5" Floppy Drive
1 x Linksys Wireless-G PCI Ethernet Adapter, Model WMP54G

Operating System: Windows XP Professional

Anyone have any ideas?

Thanks,

Rob
 
1 - 3 of 3 Posts
Status
Not open for further replies.
Top