Tech Support banner

Status
Not open for further replies.
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
I am a new comer to this forum......

My mobos is ASUS P4C800-E Deluxe

Now my IDE channel is list

Primany Master IDE WD-800JB P-ATA (OS:XP SP2)
Primary Slave IDE WD-1600JB P-ATA (for data)
Secondry Master TOSHIBA DVD-ROM
Secondry Slave Pioneer A09XL

I use no any SATA Disk ,and it works very good for a month

NOW...I want to add two IDE WD-800JB P-ATA disks for RAID-0 for Data only
but I try many days and search this Forum.....
I find it may impossible.......


how can I solve it ?
I try to update new driver for FastTrak 378

1.to buy new two SATA disk for RAID-0 for data ?
2.to buy a RAID-0 PCI CARD for my now two IDE WD-800JB P-ATA Disk for data ?


Thanks a lot.....
 

·
Registered
Joined
·
174 Posts
Possible

I've had no experience with PATA drives on the P4C800-e Deluxe. Mine are all SATA. I'm certain what you want to do is possible. Use the search function here at TSF and search for posts from Clintfan regarding the P4c and P4p boards. The number of posts is huge. Prepare to read!
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #3
I try again and again.....
I know why I can't use two IDE WD-800JB P-ATA for RAID-0 for data
bcz....my promise control doesn't detect the two IDE WD-800JB P-ATA

when boot....
display that

FastTrak 378 (tm) BIOS Version 1.00.0.23
(c)2002-2005 Promise Technology, Inc. All rights reserved.
..............

it should show below....
Press <Ctrl-F> to enter FastBuild (tm) Utility
Or press <ESC> key to continue booting.

but it NO SHOW it
whatever I press CTRL + F or CTRL + I
IT IS NO WORK

and I see the FastTrak 378 (tm) BIOS Version 1.00.0.23
but it should be 1.00.1.37............
should I update the promise bios ?
or what can I do ?
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #4
I try again....
I see the FastTrak 378 (tm) BIOS Version is 1.00.0.37
but...when
FastTrak 378 (tm) BIOS Version 1.00.0.37
(c)2002-2005 Promise Technology, Inc. All rights reserved.
..............

I press Ctrl + F .....it is still no work......
anyone is the same as me ???????
it is a so bad thing........
 

·
Registered
Joined
·
906 Posts
Are these drives ATA100 drives? In the manual it sais that the promise controller uses UltraATA133 drives for Raid.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #6 (Edited)
Thanks Barry_R for reply

these drivers are ATA-100....

but...I read the manual again , I think it sais
" The motherboard includes the Promise® PDC20378 controller chipset to support Redundant Array of Independent Disks (RAID) configurations. Using two Serial ATA hard disks on SATA_RAID1/SATA_RAID2 interfaces, and two ATA133 hard disks on the PRI_RAID interface "

and the next page

" The PDC20378 chipset supports Ultra ATA/133/100/66 hard disk drives. For optimal performance, install identical drives of the same model and capacity when creating a disk array "

it should say P4C800-E support up to ATA133 , not must to use ATA133

but...Now....even I set BIOS funtion RAID mode to IDE mode
it still no use to press CTRL + F to promise control
I try every situations......but no use....
how can I get into the promise control ??
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #7
Thanks for everyone and thanks GOD
Finally I success......
just only the IDE cable is failed.....I change another IDE cable...
everything is OK...................
My drivers list

Primany Master WD-800JB P-ATA 100
Primany Slave WD-1600JB P-ATA 100
Secondry Master TOSHIBA DVD-ROM
Secondry Slave Pioneer A09XL
IDE_raid Master WD-800JB P-ATA 100
Slave WD-800JB P-ATA 100
use RAID-0 for a 160G

THANKS EVERYONE
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Hello Everyone,This is my first time here i am having a problem trying to get a driver for my Mobo it is a asus P4P8oo-E deluxe and the raid is fasttrak 378.Bios 1.00.0.37 2+0 stripe. I had to reinstall xp pro on my puter and now it wont see the (2) maxtor 200 Gig Hds ,But when i type ctrl F it shows options 1 - 5 I selected option 1 and it said to insert disk then press enter , the problem is i dont have a disk for the raid driver where can I find the raid driver for fasttrak 378.Bios 1.00.0.37 . Any help would be highly thankful for .....Thanks OS woes
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Re: P4P800-E Deluxe's need Raid driver.

:sigh:Hello Everyone,This is my first time here i am having a problem trying to get a driver for my Mobo it is a asus P4P8oo-E deluxe and the raid is fasttrak 378.Bios 1.00.0.37 2+0 stripe. I had to reinstall xp pro on my puter and now it wont see the (2) maxtor 200 Gig Hds ,But when i type ctrl F it shows options 1 - 5 I selected option 1 and it said to insert disk then press enter , the problem is i dont have a disk for the raid driver where can I find the raid driver for fasttrak 378.Bios 1.00.0.37 . Any help would be highly thankful for .....Thanks OS woes.......
 
1 - 9 of 9 Posts
Status
Not open for further replies.
Top