Tech Support banner

Status
Not open for further replies.
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi all!

following problem: after installing nvidia drivers everything seemed to be Ok. sax2 showed "nvidia", KDE worked, etc. nvtv, on the contrary, said "Fatal: No supported video card found."

according docu i did everything as i supposed to... during installation i mean.
does anyone have a clue which direction to dig?
 

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Aeuzent said:

did not help much since i've already been there :)

but anyhow, it seems that my card is not properly recognized on the PCI bus (if i understand it correctly). here is what the lpci gives out:

0000:00:00.0 Memory controller: nVidia Corporation CK804 Memory Controller (rev a3)
0000:00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation: Unknown device 0050 (rev a3)
0000:00:01.1 SMBus: nVidia Corporation CK804 SMBus (rev a2)
0000:00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation CK804 USB Controller (rev a2)
0000:00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation CK804 USB Controller (rev a3)
0000:00:04.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation CK804 AC'97 Audio Controller (rev a2)
0000:00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation CK804 IDE (rev f2)
0000:00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCI Bridge (rev a2)
0000:00:0a.0 Bridge: nVidia Corporation CK804 Ethernet Controller (rev a3)
0000:00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev a3)
0000:00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev a3)
0000:00:0d.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev a3)
0000:00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation CK804 PCIE Bridge (rev a3)
0000:00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
0000:00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
0000:00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
0000:00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
0000:01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation: Unknown device 0140 (rev a2)

so i guess i have to dig there... maybe its a chipset drivers after all...
 

·
Registered
Joined
·
30 Posts
Discussion Starter · #5 ·
hi all!

the problem is still unsolved. did anyone see something similiar? unfortunately, the proper chipset driver for linux still does not exist (only alphas). lspci still reports 6600gt as "vga compatible card", nvtv still does not work. meantime, i updated to .7676 video drivers which did not help...

my hw config:
asus a8n (nforce4)
asus geforce 4 6600 gt
amd3200+
suse 9.3
 
1 - 5 of 5 Posts
Status
Not open for further replies.
Top