Tech Support banner

Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 37 Posts

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #1
As the above title describes ""Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration"

I've tried every possible fix. CMD -> ipconfig /release - ipconfig /renew - reboot computer, nothing happens.

On the Network Sharing Center - I get my Network shown as "Unidentified Network."

I tried Uninstalling and Re-Installing the NIC, no luck. Updating the Driver didn't help either as it says it's up-to-date.

I've tried manually assigning the IP address, but I don't think I did it correctly, as I am quite new with Networking problems and especially with all the IP addresses', DNS, DHCP. etc. So I need support with that and try it out whether that fix will work, although I doubt at this point since I tried everything.

I tried disabling the IPv6 as well that did nothing too.

I also RESET my router, which also had no affect. I am using the VIRGINMEDIA SUPER HUB ROUTER. It's a Fibre Optic Connection.

I also called my ISP, they suggested the Internet is all stable and has no connection problems. The Technician I spoke to over the phone said that there is something at fault with my computer itself and not the Router or Internet connection. In other words, my NIC.

My wireless connection works without any issues, but when I plug-in my Ethernet Cable on the back of my Computer (Motherboard) it does not detect any Internet Access and I get the " Unidentified Network." When I troubleshoot it gives me that error which I wrote above as the title of this threat.

I am clueless of what I should do, I was considering to bring it to my nearest Computer & Laptop Repair shop but it's no point, since it's not really a big of a problem. I just need someone to assist me with this problem, who I has more knowledge in this field and "Knows" how to fix this issue.

I've been trying to fix this for a week now and not gone anywhere with it.
Any HELP would be much appreciated.

Many Thanks,
-Joe.
 

·
TSF Team, Emeritus
Joined
·
54,257 Posts
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Lets take a peek at your network environment:

First:

Power Cycle everything . . Turn off the Modem, router and all pc's . . turn on the Modem and wait a few minutes for the lights to stabilize . . then turn on the router, then one pc at a time. See if you connect to the internet.

Then:

Then: check your browser's settings, remove any proxy settings if foundhere's how.

Then:

with the pc connected to the router, Click on Start . . Run . . type CMD

At the > prompt type type the following command: IPCONFIG /ALL

Note that there is a space before the /ALL, but there is NOT a space after the / in the following command.

Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter. Come back here and Paste the results in a message.

If you are on a machine with no network connection, use a floppy, USB drive, or a CD-R disk to transfer a text file with the information to allow pasting it here.
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #3
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Hello Rich, thanks for replying to my threat.

I've pasted and copied everything you wanted to know.
I've also tried what you suggested and nothing happened. Still the same issue.
-------------------------------------------------------------------
Here's the details:
--------------------

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Joe>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Joe-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8188SU Wireless LAN 802.11n US
B 2.0 Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-09-DD-A0-2E-93
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::c7:493b:ef1:dd5f%15(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.3(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 03 July 2012 12:07:17
Lease Expires . . . . . . . . . . : 03 July 2012 17:50:54
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 335546845
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-17-61-8C-77-00-19-66-7A-5E-22

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 194.168.4.100
194.168.8.100
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-66-7A-5E-22
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{20C72269-6AAA-4D1A-AFEA-0E129068EAD9}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 9:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fb:845:32ae:adde:95a7(Prefe
rred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::845:32ae:adde:95a7%10(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

C:\Users\Joe>
 

·
TSF Team, Emeritus
Joined
·
54,257 Posts
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Turn the wireless off and repeat the ipconfig report with it connected to the router
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #5
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Here it is:
---------

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Joe>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Joe-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8188SU Wireless LAN 802.11n US
B 2.0 Network Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-09-DD-A0-2E-93
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-66-7A-5E-22
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.233.223(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{CC156062-FBD2-4477-BE8A-176219D61B97}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 9:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{20C72269-6AAA-4D1A-AFEA-0E129068EAD9}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\Joe>
 

·
TSF Team, Emeritus
Joined
·
54,257 Posts
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Pease post a screenshot of Network Connections .. see the link in my signature for how
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #7
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Here is a ScreenShot of the Network Sharing Center.
This is what is shown when I plug-in my Ethernet Cable.
 

Attachments

·
TSF Team, Emeritus
Joined
·
54,257 Posts
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Click the "Change adaptor settings" and post a screenshot of that page
 

·
TSF Team, Emeritus
Joined
·
54,257 Posts
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Will that ethernet cable work if you plug it into another pc? Have you tried a different cable?
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #11
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Yes the Ethernet cable works absolutely fine when I plug it in my laptop. So the cable is fine. It's creating it's own IP address and not connecting with the router at all. So hence, no connection is being established. I don't know how to fix this annoying problem.
 

·
TSF Emeritus
Joined
·
16,395 Posts
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

does not appear your lan card is working. Go to device manager and networking section. any yellow explaimation points?
 

·
Networking Team Emeritus
Joined
·
7,376 Posts
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Hi joealucard go to the computer manufacturer's website and download and install the latest chipset drivers for your machine it usually contains an ethernet driver as well on the Nvidia controllers.
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #15
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Hi,

I just visited the Manufactures website. They do have a driver uploaded but it's only compatible with Windows XP x32 & x64 / Windows Vista x32 & x64 - There is no Windows 7 drivers available for download.

I am using Windows 7 x64. Shall I just try and download/install the Vista x64 anyway?

Otherwise I can't see no Windows 7 drivers.
 

·
Networking Team Emeritus
Joined
·
7,376 Posts

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #17
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

I just tried installing it and still the same thing.

I thought this was something to look for, but I am not sure what this means or whether this is causing the the problem in connecting to the network.

Here's 2 screenshots.
 

Attachments

·
Networking Team Emeritus
Joined
·
7,376 Posts
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Can you give us the make and model of your motherboard we may be able to find one from the motherboard manufacturer's website or Nvidia website.
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #19
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Yes of course.
It's: Penryn1600SLI-110dB

OS: Windows 7 64-bit.
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter #20
Re: "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration" Error.

Oh and forgot to mention.
The make is: AsRock.
 
1 - 20 of 37 Posts
Status
Not open for further replies.
Top