Tech Support Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Hello,

I'm just a newb and not good at this tech stuff so was hoping someone could help me with this :eek: if this isn't the right section for it, please move it.

The problem: lots of images(banners, wallpapers) that I view in Mozilla Firefox and in Windows Gallery Viewer have a weird contrast and look low quality. The dark and medium tones all look a lot darker.
The kicker is this only happens at certain images like signature banners on my browsers. And when I save it to desktop and view it in windows viewer it looks even worse but when viewing them in photoshop CS3 they look fine :confused: so this isn't fixable with just tweaking the monitor brightness setting.


For example: when viewing a forum the site itself (template, background etc) all look fine but banners and photos in the forum topics have the weird contrast. I tried comparing the upload hosts like photobucket and tinypic but they all have same problem for me :4-dontkno

here are some screenshots:
example A: http://i11.photobucket.com/albums/a189/TheFreedoM123/browserweirdcontrast2.png

example B:http://i11.photobucket.com/albums/a189/TheFreedoM123/photoshop-example.png
example B:http://i11.photobucket.com/albums/a189/TheFreedoM123/windows-viewer-example.png

additional notes:
-Installing a new gfxcard didnt fix it, went from NVIDIA GeForce 6150Se integrated to a XFX Radeon HD 4670.
-using a HP w2207h Monitor.
-png24 images doesn't give me this problem, but since 9 out of 10 images are either jpeg or png it isn't much help.
-on my old computer (pentium4, geforce 7800GS) I have none of these problems.


Hope someone can help me. Greets!
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
Discussion Starter · #3 ·
thanks for replying

I had a hunch that the examples wouldn't show the difference on most people screens :/
I'm using a VGA cable. I don't have another one to compare but I could get one later.

I plugged this hp monitor into my old comp(pentium4) and none of these problems occurred.
But I haven't tried my other monitor on this comp where I'm having the problem. should I check and see?
 
1 - 2 of 2 Posts
Status
Not open for further replies.
Top