Tech Support Forum banner

Jak naprawić przerwane aktualizacje oprogramowania dla Samsung Galaxy S22 Plus dla ATT

1 reading
36K views 4 replies 5 participants last post by  derekjames1129  
#1 ·
Oto co mówi mój telefon: Oprogramowanie. Aktualizacja przerwana. Żadna aktualizacja nie jest w tej chwili dostępna dla Twojego urządzenia. Spróbuj ponownie za 24 godziny, ale czekam już cały miesiąc i wciąż nic. Potrzebuję pomocy, proszę. Mój numer modelu to SM-S906U

#2 ·
Przejdź do Ustawień
-> Aplikacje
-> Obok aplikacji osobistych i kliknij symbol w postaci listy
-> Zaznacz "pokaż aplikacje systemowe", a następnie naciśnij OK
-> Przewiń aplikacje, aż znajdziesz "Aktualizacje oprogramowania"
-> Kliknij na nią, a następnie przejdź do "Pamięć"
-> W prawym dolnym rogu kliknij "Wyczyść pamięć podręczną"
-> Uruchom ponownie telefon i spróbuj ponownie sprawdzić aktualizacje.

#3 ·
Aby rozwiązać problem z przerwą w aktualizacji oprogramowania na Samsungu Galaxy S22 Plus dla ATT, wykonaj następujące kroki:
  1. Sprawdź swoje połączenie internetowe: Upewnij się, że masz stabilne i niezawodne połączenie internetowe. Słabe lub przerywane połączenie może powodować przerwy podczas procesu aktualizacji. Przełącz się na inną sieć lub połącz się ze stabilną siecią Wi-Fi przed ponowną próbą aktualizacji.
  2. Uruchom ponownie urządzenie: Czasami proste ponowne uruchomienie może rozwiązać problemy z aktualizacją oprogramowania. Wyłącz Samsunga Galaxy S22 Plus i włącz go ponownie po kilku sekundach. Następnie przejdź do menu "Ustawienia", wybierz "Aktualizacja oprogramowania" i spróbuj ponownie pobrać i zainstalować aktualizację.
  3. Wyczyść pamięć podręczną i dane aplikacji Aktualizacja oprogramowania: Jeśli poprzednie kroki nie zadziałały, możesz spróbować wyczyścić pamięć podręczną i dane aplikacji Aktualizacja oprogramowania. Przejdź do "Ustawienia", wybierz "Aplikacje" lub "Aplikacje", znajdź aplikację "Aktualizacja oprogramowania" i dotknij jej. Następnie wybierz opcje wyczyszczenia pamięci podręcznej i wyczyszczenia danych. Następnie spróbuj ponownie zainicjować aktualizację oprogramowania.
Jeśli te kroki nie rozwiążą problemu, może być konieczne skontaktowanie się z obsługą klienta Samsung lub dostawcą usług w celu uzyskania dalszej pomocy.

#4 ·
Aby rozwiązać problem z przerwaną aktualizacją oprogramowania na Samsungu Galaxy S22 Plus dla ATT, wykonaj następujące kroki:
  1. Sprawdź swoje połączenie internetowe: Upewnij się, że masz stabilne i niezawodne połączenie internetowe. Słabe lub przerywane połączenie może powodować przerwy podczas procesu aktualizacji. Przełącz się na inną sieć lub połącz się ze stabilną siecią Wi-Fi przed ponowną próbą aktualizacji.
  2. Uruchom ponownie urządzenie: Czasami proste ponowne uruchomienie może rozwiązać problemy z aktualizacją oprogramowania. Wyłącz Samsunga Galaxy S22 Plus i włącz go ponownie po kilku sekundach. Następnie przejdź do menu "Ustawienia", wybierz "Aktualizacja oprogramowania" i spróbuj ponownie pobrać i zainstalować aktualizację.
  3. Wyczyść pamięć podręczną i dane aplikacji Aktualizacja oprogramowania: Jeśli poprzednie kroki nie zadziałały, możesz spróbować wyczyścić pamięć podręczną i dane aplikacji Aktualizacja oprogramowania. Przejdź do "Ustawienia", wybierz "Aplikacje" lub "Aplikacje", zlokalizuj aplikację "Aktualizacja oprogramowania" i dotknij jej. Następnie wybierz opcje wyczyszczenia pamięci podręcznej i wyczyszczenia danych. Następnie spróbuj ponownie zainicjować aktualizację oprogramowania.
Jeśli te kroki nie rozwiążą problemu, może być konieczne skontaktowanie się z obsługą klienta Samsunga lub dostawcą usług w celu uzyskania dalszej pomocy.
jest już naprawione, dzięki.

#5 ·
Miałem straszny problem z tym komunikatem o błędzie, próbowałem wszystkiego, co znalazłem w Google, a nawet tego, co AT&T i obaj pracownicy Samsunga powiedzieli mi, żeby zrobić, i nic nie działało, następnie skierowali mnie do sklepu Samsunga, który był 150 mil od mojej lokalizacji, żeby mogli spojrzeć i może naprawić telefon (mimo że mam ubezpieczenie i gwarancję na telefon, nie mogłem dostać zamiennika).. więc wygooglowałem numer mojego modelu i pobrałem oprogramowanie (Android 13) na mój komputer i wgrałem je do telefonu za pomocą Odina (co nie zadziałało, ponieważ mój telefon nawet się nie uruchamiał), więc byłem zmuszony do przywrócenia ustawień fabrycznych, a po tym poszedłem do aktualizacji oprogramowania i szokująco rozpoczęło się wszystkie aktualizacje... już nie ma problemów z telefonem.

This post has been deleted