Tech Support banner

Status
Not open for further replies.
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
35 Posts
Discussion Starter #1
Hey Guys,
I have this problem and I need some advice.
Basically heres what happened. I left my computer on this morning while i was at college. So I come back and its been freezing after leaving it on too long, normally this hasnt been happening. I do however have the proper cooling. So I restart and I get the error Unmountable_Boot_Error. So I stick my XP CD in and run a repair utility. I was gonna fix it with a CHKDSK. I get to impatience and dont finish for it to load. I restart and it asks how i want to book xp. I choose last known good configuration. Then computer restarts during the bootscreen of xp, right after its done it restarts. However the computer Loads in safe mode, with networking,normal safe mode,safe mode with command prompt and such. I tried using msconfig and changing the boot.ini file to normal, still doesnt work. I also tried a restore, but I knew that wouldnt be it. I have no idea now. Sometimes it freezes during the bootup. I seem to get alot of blue screen errors recently, 2 in the past month, both fixable through repair utility. Im running XP in safe mode with networking now. Any suggestions? If I reformat Im sure it will fix it and load and install xp normally, but then im sure problems will arise again. I was thinking I need a new HD.
What do you guys think?
Finwe
 

·
Registered
Joined
·
35 Posts
Discussion Starter #2
I ran a CHKDSK. I was gonna try and fix the master boot list. I also think I might have a faulty power supply,because Ive had a few motherboards die on me in the past 12 months, About 3.
Specs:
Mobo: Gigabyte 7NF-RZ
RAM: KINGSTON 1GB 2700 333 MHZ/Not dual Channel Comptabile
Video Card: Sapphire Radeon 9800 128 MB
Sound Card: Realteck Audio AC'97
Processor: AMD ATHLON 2100+
HD: Old compaq 40GB(cant give a better description)
PSU: 400 W PSU - Not sure if its working fine.
Media Drive: Exact Preripheral Otpics CD-Rewrtie 52x/32x/52x

All comptabile, all this stuff worked fine for a while with the exception of motherboards dying on me from Memmory Dumps.This one Ive had for about 3 months and no problems with the motherboard. Im not sure as to whether to reformat and hope i never get another BSOD, but i dont get me now that the comp just restarts after bootscreen or what. Or to has its a faulty PSU causing errors, or its bad HDD, or its both. Any ideas.
What do you guys think?
Finwe
 

·
retired
Joined
·
1,966 Posts
1 - 4 of 4 Posts
Status
Not open for further replies.
Top