Tech Support Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
At random times my pc will freeze up. It will happen every time I watch a blueray, but it will also happen at other times. When it freezes it will freeze then unfreeze for a few moments then it will freeze again for good.
When playing a MMO, it will freeze for a second then the animations in the game will move (but it's like I'm disconnected, cause it doesn't send or receive packets). This will continue for about 5 seconds then it will freeze.

Then all of a sudden I started getting blue screens as well (more blue screens then freezing now).

Also, I don't have any icons network connections, even though I still have a connection. I have tried reinstalling the nvidia ethernet drivers. Also, I may have shorted out my USB bus because I broke the front port on my case. Some of the ports on the back won't work for certain devices.

I have not changed anything major on the system and have not installed any new program, which shouldn't matter because I reformatted.

I posted all this in the evga forums and they had me switch my bios setting every which way heres a link to that thread: http://www.evga.com/FORUMS/tm.aspx?&m=13768&mpage=1

Here is what I have tried to fix the problem:
Ran Avast antivirus : nothing found
Ran spybot S&D : nothing found
Reformatted windows on a different disk
Memtest each stick individually
Try a different stick of ram
Prime 95
Checked system drive with WD Lifeguard tool
Checked system drive and data drive (drive with program files) with chkdsk
Changed just about every setting in BIOS and back again
Uninstalled everything nvidia and reinstalled
Uninstalled Avast antivirus

Specs:
Windows XP pro service pack 3
Evga 790i Ultra SLI (132-CK-NF79-A1) (Driver version: 15.46 | Bois version: 09)
Intel Core 2 Quad (Q9450)
OCZ Reaper HPC 4GB DDR3 1333 (PC3 10666)
BFG GeForce GTX 285 (BFGEGTX2851024OCBE) (Driver version: 195.62)

Here's a short version of the minidump files, if the whole file is needed let me know.
Code:
Mini120509-04    
 
 BugCheck 100000D1, {41, 2, 1, b7718640}    
 Probably caused by : memory_corruption    
 Followup: memory_corruption    
 PROCESS_NAME:  Idle    
 
 Mini120509-05    
 
 BugCheck 1000008E, {c0000005, bf82a13e, a578b840, 0}    
 Probably caused by : memory_corruption    
 Followup: memory_corruption    
 PROCESS_NAME:  firefox.exe    
 
 Mini120509-06    
 NOTE: aswSP.SYS seems to be apart of AVAST antivirus.    
 
 BugCheck 1000008E, {c0000005, 805828fc, f78e6454, 0}    
 Unable to load image sptd.sys, Win32 error 0n2    
 *** WARNING: Unable to verify timestamp for sptd.sys    
 *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for sptd.sys    
 *** WARNING: Unable to verify timestamp for aswSP.SYS    
 *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for aswSP.SYS    
 Probably caused by : memory_corruption    
 Followup: memory_corruption    
 PROCESS_NAME:  System    
 
 Mini120509-07    
 NOTE: sptd.sys seems to be apart of DAEMON tools.    
 
 BugCheck 1000000A, {4, 1c, 1, 804e1476}    
 Unable to load image sptd.sys, Win32 error 0n2    
 *** WARNING: Unable to verify timestamp for sptd.sys    
 *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for sptd.sys    
 Probably caused by : sptd.sys ( sptd+11ba0 )    
 Followup: MachineOwner    
 PROCESS_NAME:  Idle    
 
 Mini120509-08    
 
 BugCheck 1000008E, {c0000005, 804e2e87, a7b83564, 0}    
 Probably caused by : memory_corruption    
 Followup: memory_corruption    
 PROCESS_NAME:  explorer.exe    
 
 Mini120509-09    
 NOTE: aswSP.SYS seems to be apart of AVAST antivirus.    
 NOTE: TeaTimer.exe is part of Spybot S&D    
 
 BugCheck F7, {e0a45a5f, ac69b349, 53964cb6, 0}    
 Probably caused by : aswSP.SYS ( aswSP+e595 )    
 Followup: MachineOwner    
 PROCESS_NAME:  TeaTimer.exe  
 
 Mini120309-02  
 NOTE: I think this one happend when I was playing the MMO.  
 
 BugCheck 1000008E, {c0000005, bf809e6d, a8e38b68, 0}  
 Probably caused by : win32k.sys ( win32k!NtGdiBitBlt+51c )  
 Followup: MachineOwner  
 PROCESS_NAME:  explorer.exe 
 
 Mini120509-10 
 NOTE: aswMon2.SYS seems to be apart of AVAST antivirus.    
 NOTE: sptd.sys seems to be apart of DAEMON tools.    
 NOTE: SiWinAcc.sys seems to be nVidia SATA Hard Drive Controller Driver 
 
 BugCheck 24, {1902fe, b4cce2f0, b4ccdfec, b875f796} 
 Unable to load image sptd.sys, Win32 error 0n2 
 *** WARNING: Unable to verify timestamp for sptd.sys 
 *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for sptd.sys 
 Unable to load image SiWinAcc.sys, Win32 error 0n2 
 *** WARNING: Unable to verify timestamp for SiWinAcc.sys 
 *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for SiWinAcc.sys 
 Unable to load image aswMon2.SYS, Win32 error 0n2 
 *** WARNING: Unable to verify timestamp for aswMon2.SYS 
 *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for aswMon2.SYS 
 Probably caused by : memory_corruption 
 Followup: memory_corruption 
 PROCESS_NAME:  LCDClock.exe
Here's the event that was thrown during freezing in the mmo:
Code:
Warning:   
 The browser was unable to retrieve a list of servers from the browser master \\XXXXXX on the network \Device\NetBT_Tcpip_{XXXXXXXXXXXXX}. The data is the error code.   
 Error:   
 The browser service has failed to retrieve the backup list too many times on transport \Device\NetBT_Tcpip_{XXXXXXXXXXXXX}. The backup browser is stopping.
Though this may be unrelated I have gotten this error on boot a few times:
"One of the files containing the system's Registry data had to be recovered by use of a log or alternate copy. The recoverty was successful."
I ran TuneUp registry fixer and those errors have stopped.

I would appreciate any help ya'll can give.
Thank you
 
1 - 3 of 3 Posts
Status
Not open for further replies.
Top