Tech Support banner

Status
Not open for further replies.
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey all,

my friend just bought a new computer, a P4-1.7 Ghz, w/ Windows XP and a SB-Live! 5.1 sound card. Whenever he starts up his computer with WinXP, the sound crackles on his speakers, but not on his headphones. But in Windows 2000, the speakers sound fine and there are no problems. Does anyone know what the problem could be? He's got all of the new drivers, but it still crackles on his speakers.

Thanks! Any help would be appreciated!
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I also have a P4 1.7 w/XP & SBLive X-Gamer 5.1 I have the same problem, and it's not just at startup, if you are playing an mp3 and click on a program to load, it crackles during the first few seconds of the loading, then just keeps playing normal. I've downloaded all of microsoft's service packages, they even have one that is supposed to fix the "crackles" but it didn't do anything for me. Any suggestions?? I have the latest drivers from creative labs web site. I just don't understand.. :(
 

·
TSF Team, Emeritus
Joined
·
2,697 Posts
I have this problem also, and after fussing around alot trying to fix it. Between Microsoft and Creative, this is the story:
Creatives Drivers SUCK! They aknowledge the problem but dont feel like fixing it. So we suffer with crappy sound. Well I think we should all get Turtle Beach soundcards! In the meantime there is nothing to fix the popping crap!
 
1 - 4 of 4 Posts
Status
Not open for further replies.
Top