Tech Support Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have Skype installed on my Toshiba Satellite Laptop (with Windows XP Home). It's installed on both of the 2 user accounts, one of which is an administrator account and one of which is a limited account.

When I'm logged in as the limited user, the Windows Firewall pops up a window saying that some features of Skype are being blocked. It says that the administrator can change these settings.

So I log off and log back on as the administrator, and the control panel settings under user accounts already lists Skype as unblocked. That is, the box is checked on the exceptions tab.

On the limited account, the control panel looks exactly the same (though over there it can't be modified, of course), with the box next to Skype checked.

So why does Winodws Firewall continue to block "portions of the program"? How do I undo this?

Thanks in advance.
 

·
Registered
Joined
·
2,697 Posts
Welcome to TSF....

What service pack do you have installed for windows xp?
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #3 · (Edited)
Welcome to TSF....

What service pack do you have installed for windows xp?
OS Name Microsoft Windows XP Home Edition
Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600
OS Manufacturer Microsoft Corporation
Activation Status Activation Pending (30 days remaining)

That's interesting, I didn't realize I hadn't activated it. Wonder how I do that. Hm...

Went to control panel ==> accessories ==> system tools as instructed in the user manual, but no activate windows option listed.
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #5 ·

·
Registered
Joined
·
2,697 Posts
There is no Activate Windows option listed under All Programs.

I bet I already activated it, actually. I bet that 30 days left message is an error.

What about my original question? How do I unblock Skype? Also, do I need a newer service pack?

Thanks!
Let us find out if you really did activate it and if it is a mistake?

Please download this from Microsoft and run it on your computer
Filename = WGADiag2.exe
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=56062

Press "Copy to clipboard" and then you can paste to Wordpad and post to this thread
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Let us find out if you really did activate it and if it is a mistake?

Please download this from Microsoft and run it on your computer
Filename = WGADiag2.exe
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=56062

Press "Copy to clipboard" and then you can paste to Wordpad and post to this thread
Diagnostic Report (1.7.0095.0):
-----------------------------------------
WGA Data-->
Validation Status: Genuine
Validation Code: 0
Online Validation Code: N/A
Cached Validation Code: N/A
Windows Product Key: *****-*****-W3R3K-J2VF4-JFP8W
Windows Product Key Hash: XPfxGkd+SaYWqIyXYZav/kIic8c=
Windows Product ID: 76477-OEM-2111907-00111
Windows Product ID Type: 2
Windows License Type: OEM SLP
Windows OS version: 5.1.2600.2.00010300.2.0.hom
CSVLK Server: N/A
CSVLK PID: N/A
ID: {B0E16150-001C-4775-A87D-A5D04A0A8EB5}(3)
Is Admin: No
TestCab: 0x0
WGA Version: Registered, 1.7.36.0
Signed By: Microsoft
Product Name: N/A
Architecture: N/A
Build lab: N/A
TTS Error: N/A
Validation Diagnostic: 025D1FF3-171-1_025D1FF3-179-2_025D1FF3-199-3
Resolution Status: N/A

WgaER Data-->
ThreatID(s): N/A
Version: N/A

WGA Notifications Data-->
Cached Result: 0
File Exists: Yes
Version: 1.7.18.5
WgaTray.exe Signed By: Microsoft
WgaLogon.dll Signed By: Microsoft

OGA Notifications Data-->
Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
Version: N/A, hr = 0x80070002
WGATray.exe Signed By: Microsoft
OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002

OGA Data-->
Office Status: 114 Blocked VLK 2
Microsoft Office Professional Edition 2003 - 114 Blocked VLK 2
Microsoft Office FrontPage 2003 - 100 Genuine
Microsoft Office Project Professional 2003 - 100 Genuine
Microsoft Office Visio Professional 2003 - 100 Genuine
Microsoft Office OneNote 2003 - 100 Genuine
Microsoft Office Standard Edition 2003 - 104 Unknown PID
OGA Version: Registered, 1.6.21.0
Signed By: Microsoft
Office Diagnostics: 77F760FE-153-80070002_7E90FEE8-175-80070002_025D1FF3-171-1_025D1FF3-179-2_025D1FF3-199-3_B4D0AA8B-920-80070057

Browser Data-->
Proxy settings: N/A
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Win32)
Default Browser: C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.exe
Download signed ActiveX controls: Prompt
Download unsigned ActiveX controls: Prompt
Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Prompt
Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
Active scripting: Allowed
Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed

File Scan Data-->

Other data-->
Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{B0E16150-001C-4775-A87D-A5D04A0A8EB5}</UGUID><Version>1.7.0095.0</Version><OS>5.1.2600.2.00010300.2.0.hom</OS><Architecture>x32</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-JFP8W</PKey><PID>76477-OEM-2111907-00111</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-3324375459-2157703041-3004720704</SID><SYSTEM><Manufacturer>TOSHIBA</Manufacturer><Model>Satellite M55</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>TOSHIBA</Manufacturer><Version>V2.00</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="34"/><Date>20051206000000.000000+000</Date><SLPBIOS>TOSHIBA,TOSHIBA</SLPBIOS></BIOS><HWID>517B3E07018400E2</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Eastern Standard Time(GMT-05:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>2</stat><msppid></msppid><name>Toshiba</name><model>Satellite</model></SBID><OEM/><BRT/></MachineData> <Software><Office><Result>114</Result><Products><Product GUID="{90110409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9}"><LegitResult>114</LegitResult><Name>Microsoft Office Professional Edition 2003</Name><Ver>11</Ver><Val>59D1605114E3500</Val><Hash>vfZmaSmFPIYrLWTcZSZErUQg+Fo=</Hash><Pid>73931-640-0000106-57942</Pid><PidType>14</PidType></Product><Product GUID="{90170409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office FrontPage 2003</Name><Ver>11</Ver><Val>5EA9C3672EB0500</Val><Hash>GZD+9sfb5ecL3RxyV4F75a86u2M=</Hash><Pid>72079-640-0000106-55043</Pid><PidType>14</PidType></Product><Product GUID="{903B0409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Project Professional 2003</Name><Ver>11</Ver><Val>5EA9C3672EB0500</Val><Hash>GZD+9sfb5ecL3RxyV4F75a86u2M=</Hash><Pid>72077-640-0000106-55107</Pid><PidType>14</PidType></Product><Product GUID="{90510409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office Visio Professional 2003</Name><Ver>11</Ver><Val>5EA9C3672EB0500</Val><Hash>GZD+9sfb5ecL3RxyV4F75a86u2M=</Hash><Pid>72085-640-0000106-55482</Pid><PidType>14</PidType></Product><Product GUID="{90A10409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9}"><LegitResult>100</LegitResult><Name>Microsoft Office OneNote 2003</Name><Ver>11</Ver><Val>5EA9C3672EB0500</Val><Hash>GZD+9sfb5ecL3RxyV4F75a86u2M=</Hash><Pid>70172-640-0000106-55407</Pid><PidType>14</PidType></Product><Product GUID="{91120409-6000-11D3-8CFE-0150048383C9}"><LegitResult>104</LegitResult><Name>Microsoft Office Standard Edition 2003</Name><Ver>11</Ver><PidType>0</PidType></Product></Products><Applications><App Id="15" Version="11" Result="114"/><App Id="16" Version="11" Result="114"/><App Id="17" Version="11" Result="100"/><App Id="18" Version="11" Result="114"/><App Id="19" Version="11" Result="114"/><App Id="1A" Version="11" Result="114"/><App Id="1B" Version="11" Result="114"/><App Id="3B" Version="11" Result="100"/><App Id="44" Version="11" Result="114"/><App Id="51" Version="11" Result="100"/><App Id="A1" Version="11" Result="100"/></Applications></Office></Software></GenuineResults>
 

·
Registered
Joined
·
2,697 Posts
Please check the time and date and make sure they are correct.
 

·
Registered
Joined
·
2,697 Posts
Do you have the recovery software for this computer?
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #15 ·
You need to change the limited account to an admin, then log in as that account to make the changes, then change the ltd account back from admin.
I changed the limited acct to admin, but in its control panel the settings are already correct with regard to the Skype program. So there was no change to be made.

I'm thinking the firewall is giving me an erroneous message and not blocking Skype at all. I had tested Skype before, and it worked, though that was before I changed this user acct to a limited acct.
 

·
Registered
Joined
·
2,697 Posts
Well it is more than an erroneous message. Windows is authenticated and windows is telling you that it is not. Also windows will not hold on to java and the windows firewall is not working properly. I think it is bigger than what we are looking at. Let us know if you have the recovery software for the computer?
 
1 - 16 of 16 Posts
Status
Not open for further replies.
Top