Tech Support Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Well I have a Netgear MR814v2 router and I need to access the settings to change some ports. Usually I just type in 192.168.0.1 into my browser and enter my username and password and it takes me to the settings. When I try this right now, it takes me to the login screen, but it never loads. I see the 'NetGear Router Setup' on the title bar of Firefox, but it just can't go any further. I've been trying for too long now. Thanks for any help.
 

·
Global Moderator
Electronic Design
Joined
·
52,021 Posts
If something has gone wrong with the router's initialization, you may need to do a factory reset and reconfigure it. That would be my first step.
 

·
Global Moderator
Electronic Design
Joined
·
52,021 Posts
Let's see this:

For 98 or ME, Start, Run, COMMAND to open a DOS window:
--- or ---
For 2K or XP, Start, Run, CMD to open a DOS window:

Type the following command:

IPCONFIG /ALL

Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
Paste the results in a message here.
 

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Hmm ok.

Code:
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\asdf>ipconfig /all

Windows IP Configuration

        Host Name . . . . . . . . . . . . : asdf-84fdbd43d
        Primary Dns Suffix  . . . . . . . :
        Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
        IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
        WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Wireless Network Connection 8:

        Connection-specific DNS Suffix  . :
        Description . . . . . . . . . . . : RT2500 USB Wireless LAN Card #4
        Physical Address. . . . . . . . . : 00-06-F4-0D-3A-AD
        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
        Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.4
        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
        DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
        DNS Servers . . . . . . . . . . . : 166.102.165.11
                                            166.102.165.13
        Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, December 17, 2006 10:44:58 A
M
        Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, December 20, 2006 10:44:5
8 AM
 

·
Global Moderator
Electronic Design
Joined
·
52,021 Posts
Well, you're using the correct IP address to access the router. Other than resetting it and reconfiguring, I'm at a loss to explain how I'd address this issue. :)
 
1 - 6 of 6 Posts
Status
Not open for further replies.
Top