Tech Support Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
87 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Hello I have a nice Abit KN8 SLI motherbaord and I am using the onboard sound card which is an nVidia(0059) the audio codec is ALC850 I believe. Its really cool because when I plug in my microphone a window comes up and it detects that a microphone has been connected.

If I have my mic unmuted under stereo mixer you can hear sound clearly. But if I go into recording properties to Select the microphone, instead of Stereo mixer, it just wont click. The box lights up but as soon as i let go of the mouse button it goes back to normal and Stereo mixer stays.

Any ideas why this is? I do not have any other recording programs open as I am trying this.

Thanks.
 

·
Registered
Joined
·
1,836 Posts
check that the preferred recording device is the onboard sound chip and not any other device, like a webcam or modem.
 

·
Registered
Joined
·
87 Posts
Discussion Starter · #3 ·
check that the preferred recording device is the onboard sound chip and not any other device, like a webcam or modem.
I have "Use only default devices" checked, is that the same thing?
 

·
Registered
Joined
·
1,836 Posts
no, but i always decheck that. just look at the middle panel headed sound recording. there is a drop down menu there, where you can select whatever hardware choices that are on board.

however i have no problems changing recording controls with any hardware devices. have you uninstalled/re-installed the audio drivers? make sure you have the latest drivers as well.
 
1 - 4 of 4 Posts
Status
Not open for further replies.
Top