Tech Support banner

Status
Not open for further replies.
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
First off hi :)

Well, I have this problem and it's very strange. I think it may have to do with att, but here it goes.

I have 2 computer I'm attempting to network (share files mostly). One laptop and one desktop, both of which are running on Win2k SP3. They are connected to a Netgear FS105 switch, which is then connected to the Motorola SB4200 cable modem.

1) Both computers can access the internet just fine. However, both computers cannot share files.

2) I unplug the cable connection, ipconfig /renew, and they can share again. However, if I plug the cable back in, return to #1.

Anyone know what this problem is and if there is a way to solve this?
 

·
Registered
Joined
·
1,393 Posts
Hi Horizon. Welcome.

From what I read, the Netgear is just a switch - no firewall or Network Address Translation. So, you are able to get two IP addresses from your ISP?

I would NOT recommend enabling file sharing on your two machines if they are directly connected to the internet. As I've recommended to others, this is begging to be hacked.

If you're going to file share, disconnect the internet connection and then do it.

Out of curiosity, if you disconnect your internet connection and release and renew the IP addresses, what addresses are you getting? 169.x.x.x?

Can you ping the two machines?

If you don't understand any part of this, feel free to ask.
 

·
Registered
Joined
·
1,481 Posts
HAd a client two system in one office they would both hit the network no problem...but when they were both plugged in...only one would get out to the internet...take the other ones cable out and either would hit the net...the solution faulty wiring for patch cables and the run in the wall...reran cable the problem went away

Moral...we know our patch cables are good?? :angel:
 
1 - 3 of 3 Posts
Status
Not open for further replies.
Top