Go Back   Tech Support Forum > Alternative Computing > Mac Support

User Tag List

osx 10.5 recovery media

This is a discussion on osx 10.5 recovery media within the Mac Support forums, part of the Tech Support Forum category. hi guys, i have a macbook 2009 that has a folder and question mark flash the whole time so i


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-04-2016, 06:31 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 221
OS: linux



hi guys,

i have a macbook 2009 that has a folder and question mark flash the whole time so i want to reload it
i have tried internet recovery
i get to the part where the world is spinning it asks for wifi ssid and you put in the password and it connects and goes back to the spinning world and then i get an error...

can you download osx? i think it was running 10.5
is it freely available?

any help appreciated
jonin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-05-2016, 02:59 AM   #2
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,523
OS: Windows 10 64 bit

My System


It sounds like the HDD might have failed.
Only the latest versions of OSX, Mavericks, Yosemite or El Capitan 10.11 are Free to download. 10.5 will cost you. A 2009 Macbook may be able to install Yosemite or El Capitan if you have at least 2GB of RAM and 8GB of Free HDD space. Which Macs can run OS X Yosemite? | Macworld.
But first, diagnose the HDD. On another Mac You can download and create a boot CD with DiskWarrior, boot off of that and check the HDD.
__________________
Please press the Like link to right of any post you found helpful.
spunk.funk is offline  
Old 08-08-2016, 02:08 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 221
OS: linux



ok so the hdd is fine...took it out and tested on seatools..passed

but i cant find a yosemite or al-capitan iso image anywhere

any ideas?
jonin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-08-2016, 03:36 AM   #4
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,523
OS: Windows 10 64 bit

My System


Sign in to the Apple App Store with your Apple ID on a Mac and download it there: https://itunes.apple.com/us/app/os-x...18109117?mt=12
__________________
Please press the Like link to right of any post you found helpful.
spunk.funk is offline  
Old 08-08-2016, 07:50 AM   #5
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 221
OS: linux



cool

is it possible to burn it to dvd to install

i downloaded a dmg and a pkg version of yosemite
but i dont know how to put it onto dvd

should i convert it to iso first?

if i download the one on my wifes mac will it be dmg?

do i have to then get that image onto a usb stick for install
if so im sure i can google it and sort it out..thanks for the help
jonin is offline  
Old 08-08-2016, 12:44 PM   #6
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,523
OS: Windows 10 64 bit

My System


This should explain it: How to Burn OS X Yosemite to a USB Flash Drive
__________________
Please press the Like link to right of any post you found helpful.
spunk.funk is offline  
Old 08-10-2016, 07:30 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 221
OS: linux



hey spunk.funk

i went to app store and downloaded el-capitan on my wifes macbook...

but when it finished it tried to install on her system

where is the actual file i can try put on to usb

its not in the downloads folder in her profile

any idea

thanks
jonin is offline  
Old 08-10-2016, 01:00 PM   #8
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,523
OS: Windows 10 64 bit

My System


If you read the link provided post #6, you would stop the install. The Yosemite setup file will be saved in your Applications folder. You then would further follow the instructions in the link and download Disk MakerX use that program to burn it to a USB Flash Drive
__________________
Please press the Like link to right of any post you found helpful.
spunk.funk is offline  
Old 08-10-2016, 03:30 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 221
OS: linux



sorry spunk

thought the instructions were once i had a file or something
apologies

thanks
jonin is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cant connect to unsecure networks!
Hello, So I have a dell laptop that is 4 years old. I am running windows 7 on it. I have never had any trouble connecting to unsecured networks before a couple months ago. I go to the same places (mainly public library, university library or the hospital i work at) and my computer tells me I...
ahjinnah Windows 7 , Windows Vista Support 55 07-13-2014 05:22 PM
Windows Xp slow boot after splash screen
After the Windows Xp splash screen I get about 30 to 40 seconds of blackness (could be more) before the cursor appears. When I start in Safe Mode it takes a long time to load mup.sys but that could just be because it's the last one to load. Here's by most recent ntbtlog.txt: Service...
Sulla Windows XP Support 5 06-17-2013 10:29 AM
Tunnel networt adapter problem
I type in Ip config and this is what comes up -- Tunnel adapter Local Area Connection* 449: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Tunnel adapter Local Area Connection* 455:
lma 07 Windows 7 , Windows Vista Support 1 11-02-2012 01:24 AM
NO INTERNET ACCESS
IM HAVING PROBLEMS PLEASE HELP!!! Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Tunnel adapter Local Area Connection* 76: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
bomziakas9 Networking Support 4 10-12-2012 05:30 AM
[SOLVED] Good wireless network connection but no internet connection
Cannot connect to home wireless network with Toshiba Satellite laptop running Vista with SP2. Other family wireless devices working fine and good internet connection using ethernet cable from my laptop to router. Problem just started today after trying public free wireless in airport early...
redsox01 Windows 7 , Windows Vista Support 16 09-10-2011 06:24 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 06:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts