Go Back   Tech Support Forum > Alternative Computing > Mac Support

User Tag List

Macbook pro keeps trying to connect to a WPA2 Enterprise, but network is WPA Personal

This is a discussion on Macbook pro keeps trying to connect to a WPA2 Enterprise, but network is WPA Personal within the Mac Support forums, part of the Tech Support Forum category. My work wifi went down and when it came back up I opened my laptop to re-connect and it asked


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-11-2017, 05:41 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 3
OS: osx 10.8.5



My work wifi went down and when it came back up I opened my laptop to re-connect and it asked for a username and password. Thinking this was odd, but not realizing I tried the wifi name as user and the password. Then it wouldn't connect and when I tried it would say "connection timed out" and wouldn't connect. I thought it was my computer having the wifi issues since everyone else could connect and tried many many many things. Going in and manually removing the preferred networks, cleaning out the keychain, using the assistant, etc, and nothing seems to help. I can't get it to see the wifi properly and I haven't been able to find a fix online anywhere.

It's not my wifi overall on my laptop because it connects just fine to other wifi systems. Just can't seem to see this one correctly.

Anyone have ideas? Running on 10.8.5.
mlynna310 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-11-2017, 06:05 PM   #2
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,529
OS: Windows 10 64 bit

My System


In System Preferences/Network/Advanced. Remove all Wireless Networks. Click the + sign and search for your Wireless Network, and Add it. If it's not seeing your WiFi network, their maybe an issue with it. Speak with your IT team at work to possibly reboot the router.
__________________
Please press the Like link to right of any post you found helpful.
spunk.funk is online now  
Old 08-14-2017, 03:28 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 3
OS: osx 10.8.5



Yea, I tried that a few different times and tried to re-add with assist and it still won't see it as anything other than WPA2 Enterprise...
mlynna310 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-14-2017, 03:49 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 3
OS: osx 10.8.5



I've tried many things... Adding a new location and trying that - didn't recognize it. I've tried 'Join other network' and manually entered it in. Doesn't recognize it. Tried 'Assist Me" didn't work. Deleted any keychain associated with the work wifi and it still is asking for user and password when it should only be asking for a password.

So... my inquiry to the many support forums...
mlynna310 is offline  
Old 09-14-2017, 08:02 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
OS: Win 7, Win 10, OS X



If it's your WORK network, do you guys have an admin? Sounds like issue is on other end. Could be many things:
AP/WiFi router/ etc has been reset to default settings.
Network settings has been changed.
Access List has been added.
DHCP issues
---to mention just a few--- any how, need more info.
Good thing to do is to take a look log file on access device and your computer.
V_nightowl is offline  
Old 11-07-2017, 11:19 AM   #6
Troubled
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 23
OS: OS X



Does your employer use an Active Directory environment? Is your password to log onto the laptop the same as your work email password? Has your password changed recently within the work environment? The work network may see your current password, while your computer sees the previous, so you need to verify that your password is working and not locked out of the system from failed attempts.
justmacanswers is offline  
Old 11-07-2017, 01:40 PM   #7
Macintosh Methodology Wizard - TSF Retired
 
sinclair_tm's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dusty Mexican Border Lands
Posts: 13,601
OS: Mac OS X 10.8.5, MS Win 7 Pro & Ultimate, iOS 9.3.5

My System

Send a message via AIM to sinclair_tm Send a message via MSN to sinclair_tm

It sounds like a network issue, not an issue with your Mac. Being a 2008 Mac, it may not support new wifi standards, and if the work network has been reset, they may have not turned compatibility on for older wifi, which means you won't see it or connect if you do see it. You have to get your work IT involved in this.
sinclair_tm is offline  
Old 01-12-2018, 10:09 AM   #8
Registered Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1
OS:



We finally figured this out at our place. We have multiple access points and with some of the later firmware a new feature became available called "Fast Roaming" or 802.11r; I'm sure different wireless manufacturers call it by different names. All I had to do was to turn off this feature in the access points/wireless router. Older iOS versions do not recognize this feature and get confused when trying to connect. All fixed for us. Alternatively, upgrading the iOS to 10.9.5 or newer might fix it, but there is a chance that the chip in the Macbook still doesn't support 802.11r.
CPoppe is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] General network issue-can't connect to internet
I have limited knowledge on networking in general, so I am unable to solve my current, extremely annoying network problem. My network consists of 4 Windows 7 machines, a FreeNAS, and one access point for phones/tablets. Everything has worked great for years, then I noticed some of the...
patricksull Networking Support 5 12-31-2015 07:13 AM
[SOLVED] New laptop won't connect to wireless network
I bought an HP G62 laptop for my husband today, I wanted to get it set up before he gets home Sunday morning. I brought it home to set up as much as I could without having his current dinosaur laptop with me to get his files and virus software etc from. The first thing I attempted to do was...
HotwheelinBetty Networking Support 8 07-12-2011 01:34 AM
[SOLVED] Win7 HP Laptop wont connect to Belkin FSD8235 - 4
Hi All For some reason my laptop has stopped connecting to my wireless network. It shows up as available with Excellent signal. I know the password is correct and that hasnt changed but now when i right click and connect it INSTANTLY says "Windows cannot connect to Area51" before it even seems...
toms88 Networking Support 24 05-15-2011 08:47 AM
can't connect to web wireless win xp pro
here is my log. i installed a fresh xp pro got all updates and drivers as far as i know and all settings are correct. i'm currently sharing a connection with a laptop via local area connect but i still can't get on wifi on this computer.service tag is cmbq721 dell optiplex please help thanks ...
slaydoc Windows XP Support 5 03-20-2011 08:50 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 01:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts