Go Back   Tech Support Forum > Alternative Computing > Mac Support

User Tag List

Freezing after installing SSHD

This is a discussion on Freezing after installing SSHD within the Mac Support forums, part of the Tech Support Forum category. So a few months ago I switched my factory HD to a solid state hybrid drive by Seagate (8GB SSD


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-03-2016, 06:29 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 34
OS: OS X 10.10.5



So a few months ago I switched my factory HD to a solid state hybrid drive by Seagate (8GB SSD and 1TB HD). Ever since, I have an issue where the screen will freeze but not completely. I can do certain things like view mission control or exposť but I can't actually click on anything. I haven't noticed anything triggering it in particular. It just randomly happens. Is there anything I can do to fix this? Thank you!
Viridian is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-03-2016, 06:37 PM   #2
Moderator - Alternative Computing Team
 
MartyF81's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Chicago
Posts: 900
OS: Mac OS, Windows, iOS

My System


Can you tell us what Mac you have (you can tell the model identifier from System Info)?? and the exact model of the Hybrid Drive?
__________________
MartyF81 is offline  
Old 01-03-2016, 07:00 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 34
OS: OS X 10.10.5



It's the standard Early 2011 Macbook Pro. I upgraded it to 8GB RAM a few years ago and had no problems. And this SSHD from Amazon: Seagate 1TB Laptop Gaming SSHD (Solid State Hybrid Drive) SATA 6Gb/s 64MB Cache 2.5-Inch Internal Bare Drive (ST1000LM014)
Viridian is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-03-2016, 07:04 PM   #4
Moderator - Alternative Computing Team
 
MartyF81's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Chicago
Posts: 900
OS: Mac OS, Windows, iOS

My System


ok...

I had that same Macbook Pro.. and a similar issue.

Those year Macbook Pro's came with SATA 2 drives, and as such had SATA 2 cables.

The drive you put in is a SATA 3 drive. The drive cable basically can't handle the radio interference and is getting cross traffic... You really have limited options. Either need a SATA 2 drive... which the cable is made for... or you have to try and shield it in some fashion to prevent the issue.
__________________
MartyF81 is offline  
Old 01-03-2016, 07:17 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 34
OS: OS X 10.10.5



Aw damn. I guess I'll just put the old HD back in when I get the chance. Is this the only symptom it can cause? Or does it increase the chances of some other type of failure on the machine? Thanks again for your help
Viridian is offline  
Old 01-03-2016, 07:25 PM   #6
Moderator - Alternative Computing Team
 
MartyF81's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Chicago
Posts: 900
OS: Mac OS, Windows, iOS

My System


Well any issues in data transmissions can cause all kinds of problems... This is the cable that carries data to the drive to save it... So you could be saving an important file and the machine just freezes up.
__________________
MartyF81 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Problem with creating new local account 'sshd' while installing openSSH?
Hello, I am trying to install openSSH on the Cygwin terminal using the following link below: Install OpenSSH in Windows 7 - YouTube However, as I try to create a new local account 'sshd' i get the following error message: *** Info: Note that creating a new user requires that the current...
Saphala Linux Support 1 03-14-2013 09:00 AM
UFD installing Win7 failed
UFD installing Win7 failed Netbook. CPU:Intel Atom processor N280 (1.66 GHz, 667 MHz FSB ) RAM: DDRII 1GB HDD:160GB(SATA, 5400 rpm) Current status: HD is partitioned: C 60GB & D 60GB & F 30GB. HD is set to IDE in BIOS for installing XP.
Vickyal Laptop Support 1 10-21-2012 02:22 AM
Computer Freezing in time intervals
Hello there everyone, My PC has been freezing for a couple of days now after about 5 Power Cuts occured, though I do have a basic surge protector. It keeps freezing every four minutes or so. For example when I'm playing ArmA II the game freezes, butI can still hear people's voices over ventrilo...
Den1 Other Hardware Support 23 07-09-2012 01:37 AM
[SOLVED] Questions before installing Ubuntu 11.10
Hello. :wave: I got to know about Ubuntu and would like to try it out. Before using it, I have to know somethings and that's not possible without your help. I once used Ubuntu 10 or something in dualboot with windows...and I was completely blank because I couldn't even guess what could be where....
Gdn8Melbourne Linux Support 40 06-11-2012 07:54 AM
Not again.. PS3 freezing.
Whew! Been a while since my PS3 has frozen in a while. I've had a thread similar to this before, but it was solved. So then! By the help of one of the tech-wizards here, I was able to fix my PS3 from freezing ever so often. After doing the said solution, which is going to the recovery menu, and...
Awesomesauce1 Console Gaming Support 10 01-16-2012 12:35 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 12:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts