Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Diagnostics, Utilities and Other Software

User Tag List

Backing up to NAS with Cobian Backup

This is a discussion on Backing up to NAS with Cobian Backup within the Diagnostics, Utilities and Other Software forums, part of the Tech Support Forum category. I have a Western Digital NAS drive and I use Cobian Backup 11. Currently I am having to access the


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-03-2018, 06:00 AM   #1
Registered Member
 
vvuuren's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Pretoria
Posts: 365
OS: Windows 10 Professional

My System

Question

I have a Western Digital NAS drive and I use Cobian Backup 11.

Currently I am having to access the drive first by opening it through file explorer then entering the username and password.

Trying to use Cobian Backup's 'Run the task as another user' but when I enter the username and password there (that works in file explorer), I get the following error: The user ".\admin" couldn't logon: The user name or password is incorrect

How do i enter the credentials in Cobian backup for it to start the backup?
vvuuren is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-04-2018, 02:50 AM   #2
Moderator
Windows Tech Team
Hardware Tech Team
 
Join Date: Aug 2008
Location: INDIA
Posts: 2,976
OS: Windows 10 | CentOS | Manjaro



Username should be NASHOSTNAME\USERNAME and PASSWORD

Try this ^
__________________


tristar is offline  
Old 05-04-2018, 02:59 AM   #3
Registered Member
 
vvuuren's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Pretoria
Posts: 365
OS: Windows 10 Professional

My System


Quote:
Originally Posted by tristar View Post
Username should be NASHOSTNAME\USERNAME and PASSWORD

Try this ^
Where can I find the NAS HOSTNAME?

The device is a Western Digital MyCloud 6TB

https://www.wdc.com/products/persona...TL0060HWT-NESN
vvuuren is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-04-2018, 03:25 AM   #4
Moderator
Windows Tech Team
Hardware Tech Team
 
Join Date: Aug 2008
Location: INDIA
Posts: 2,976
OS: Windows 10 | CentOS | Manjaro



Do nslookup of the IP, it should give you the hostname.. But as you posted in the N/W forum that this is not working, check on the router as to how the Device Name is displayed..
__________________


tristar is offline  
Old 05-04-2018, 05:06 AM   #5
Registered Member
 
vvuuren's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Pretoria
Posts: 365
OS: Windows 10 Professional

My System


Quote:
Originally Posted by tristar View Post
Do nslookup of the IP, it should give you the hostname.. But as you posted in the N/W forum that this is not working, check on the router as to how the Device Name is displayed..
Doing nslookup, gives me the following result:



On the router I can se this:



The device is Multimedia 192.168.0.6
vvuuren is offline  
Old 05-04-2018, 05:37 AM   #6
Moderator
Windows Tech Team
Hardware Tech Team
 
Join Date: Aug 2008
Location: INDIA
Posts: 2,976
OS: Windows 10 | CentOS | Manjaro



What happens when you ping Multimedia ?

As for the login, use this format Multimedia\username and it's Password.
__________________


tristar is offline  
Old 05-04-2018, 05:41 AM   #7
Registered Member
 
vvuuren's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Pretoria
Posts: 365
OS: Windows 10 Professional

My System


Quote:
Originally Posted by tristar View Post
What happens when you ping Multimedia ?

As for the login, use this format Multimedia\username and it's Password.
Pinging Multimedia returns result with IP address.

Using that format gives me this result:



But if I use that same usrname and password in Windows File Explorer it opens up the device NO PROBLEM
vvuuren is offline  
Old 05-04-2018, 05:47 AM   #8
Moderator
Windows Tech Team
Hardware Tech Team
 
Join Date: Aug 2008
Location: INDIA
Posts: 2,976
OS: Windows 10 | CentOS | Manjaro



What happens if you choose root\admin ?
__________________


tristar is offline  
Old 05-04-2018, 05:54 AM   #9
Registered Member
 
vvuuren's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Pretoria
Posts: 365
OS: Windows 10 Professional

My System


Quote:
Originally Posted by tristar View Post
What happens if you choose root\admin ?
ERR 04-05-2018 14:53 The user "root\admin" couldn't logon: The user name or password is incorrect
vvuuren is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kaspersky install not valid win32 applicaton
After studying prior issues with this scenario, have run a combo fix and post the copy of its result here. This computer likely malware d based on some McAfee remnants a CNET download drivers scan tool infected onto the H.D. Removed Kaspersky 2013 Internet Security, in first step to install...
riverbasin Resolved HJT Threads 20 03-05-2015 04:22 AM
ATTEMPTING 1st BACKUP
Hello. This novice is attempting my 1st backup using Windows 7 Backup & Restore center. To my surprise, much went easily & I'm learning a lot. Was able to finish the backup but a few files were skipped as in the following error message: Backup encountered a problem while backing up file...
larryk4311 Windows 7 , Windows Vista Support 0 12-04-2012 06:23 AM
[SOLVED] VCExpress Problem, Probably AppData\Permissions Problem?
I think it should be related to this forum because I think the problem is something with AppData \ Permissions which is related to Windows 7. I'm having a problem while running\installing Visual C++. The problem started 2 days ago, it did work before. When I'm trying to run I'm getting this...
benben12 Windows 7 , Windows Vista Support 8 02-09-2011 12:45 PM
I Have A Huge Need 2 BackUp
* * Hello :wave: I am the keeper of a huge family archive of all manner of priceless family history spanning more than a few generations. This archive continues to grow as my family continues to grow by leaps and bounds. I currently keep our treasured archive on 4 large external hard drives...
he1p_me! Windows XP Support 1 01-08-2011 10:31 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 06:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts