Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 10 Support

User Tag List

Outside temperature display in taskbar

This is a discussion on Outside temperature display in taskbar within the Windows 10 Support forums, part of the Tech Support Forum category. Is there any way to display the outside temp in the windows task bar (or status bar or whatever -


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-12-2020, 09:01 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 17
OS: Windows 10



Is there any way to display the outside temp in the windows task bar (or status bar or whatever - I mean the place on the bottom right corner where I see the date and time.)? I remeber there used to be some kind of plugin that displayed it in probably Win Vista. In the taskbar settings there is a list of icons that can appear in the task bar but weather is not one of them.
ak08820 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-12-2020, 10:19 AM   #2
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,052
OS: win 10 Home



There is a tile for the weather when you click on the start (windows tile) bottom left of the task bar it should be visible you can right click on it and pin it to the taskbar.
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2020, 03:03 PM   #3
Team Manager
Microsoft Support
 
Corday's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Midlands of South Carolina
Posts: 25,698
OS: Windows10. In the past CP/M, DOS, Windows 95, 2000, 98SE, ME, Vista & Windows 7

My System


Drag it to the taskbar.
__________________

The stability of an OS is in direct proportion to the stability of the user.
Corday is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-13-2020, 03:44 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 17
OS: Windows 10



I see 2 tiles and both open the same MS app. When I try to drag it to the task bar, I get the red circle with an oblique line symbol, indicating it does not want to stay there.Seems that I cannot attach a screenshot image here, too, only http urls are accepted to insert an image.
ak08820 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 04:41 AM   #5
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,052
OS: win 10 Home



Try the other method I posted.
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 04:56 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 17
OS: Windows 10



Quote:
Originally Posted by joeten View Post
Try the other method I posted.
It allows to pin to start not to task bar
ak08820 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 05:02 AM   #7
Team Manager
Microsoft Support
 
Corday's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Midlands of South Carolina
Posts: 25,698
OS: Windows10. In the past CP/M, DOS, Windows 95, 2000, 98SE, ME, Vista & Windows 7

My System


Please change the operating system in your TSF User Control Panel so we may better help you. You've posted in the Windows 10 forum. Either method mentioned should work. We assumed it already was in your Start Menu. Now follow either post 2 or 3 from your Start Menu.

EDIT: To be clear I'm talking about the Tiles.
__________________

The stability of an OS is in direct proportion to the stability of the user.
Corday is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 06:55 AM   #8
Registered Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 17
OS: Windows 10



Quote:
Originally Posted by joeten View Post
Try the other method I posted.
Quote:
Originally Posted by Corday View Post
Please change the operating system in your TSF User Control Panel so we may better help you. You've posted in the Windows 10 forum. Either method mentioned should work. We assumed it already was in your Start Menu. Now follow either post 2 or 3 from your Start Menu.

EDIT: To be clear I'm talking about the Tiles.
I updated the UCP to Win 10 (I did not realize XP was there - since I joind this forum). However, I see 2 weather tiles in Start. One with the temp display and one just labeled Weather. The first one cannot be docked to the task bar. It shows the circle with the oblique line icon over it. The second one shows an icon labeled "Link" when I try to drop it on the task bar but does not do anything when dropped. Here is the screen capture video showing what happens. https://ttprivatenew.s3.amazonaws.com/pulse/ak08820/attachments/12496806/ak08820-weather-tile.mp4
ak08820 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 10:35 AM   #9
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,052
OS: win 10 Home



Has your win 10 os been fully updated, which build version are you running the info here should help you find out https://www.windowscentral.com/how-c...ndows-10-build
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 10:39 AM   #10
Windows Tech Team
 
Join Date: Dec 2019
Location: Staunton, VA
Posts: 428
OS: Windows 10 Pro, 64-bit, Version 1909

My System


Quote:
Originally Posted by joeten View Post
Has your win 10 os been fully updated, which build version are you running the info here should help you find out https://www.windowscentral.com/how-c...ndows-10-build
Heavens, but *that's* an oldie! Not that the instructions aren't accurate, as they are, but I'd pick something with screenshots that are a lot more up to date.

Hitting the Windows key, immediately typing winver, then hitting enter is my full set of "step by step" instructions for this task.
__________________
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
~ André Gide
britechguy is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 10:45 AM   #11
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,052
OS: win 10 Home



You are welcome to post a updated set if you so wish.
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 10:56 AM   #12
Registered Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 17
OS: Windows 10



My Windows version is Version 1909 OS Build 18363.592
ak08820 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 11:04 AM   #13
Windows Tech Team
 
Join Date: Dec 2019
Location: Staunton, VA
Posts: 428
OS: Windows 10 Pro, 64-bit, Version 1909

My System


Quote:
Originally Posted by joeten View Post
You are welcome to post a updated set if you so wish.
If one must have screen shots: https://www.howtogeek.com/236195/how...s-10-you-have/

I still prefer: Hit the Windows key, immediately type winver, then hit enter.
This is so simple that no screen shots are necessary and I have yet to have anyone fail to grasp these, or succeed at executing them.
__________________
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
~ André Gide
britechguy is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2020, 11:06 AM   #14
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,052
OS: win 10 Home



__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2020, 07:35 AM   #15
Registered Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 17
OS: Windows 10



Quote:
Originally Posted by ak08820 View Post
My Windows version is Version 1909 OS Build 18363.592
Still waiting for a solution.
AFIK, I have never seen a temp display next to or in place of the date/time in any version of windows. I think it is a great feature that MS should implement and pay me some royalty.
ak08820 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2020, 07:39 AM   #16
Windows Tech Team
 
Join Date: Dec 2019
Location: Staunton, VA
Posts: 428
OS: Windows 10 Pro, 64-bit, Version 1909

My System


https://duckduckgo.com/?q=Windows+10...in+system+tray
__________________
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
~ André Gide
britechguy is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 12:31 PM   #17
Registered Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 17
OS: Windows 10



The only article in the above search on Win10 was https://answers.microsoft.com/en-us/...3-b79837a21592

and the app it indicated as working did not work.

Please reply only if you have tried or are already using. With a screenshot if possible.
ak08820 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 12:38 PM   #18
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,052
OS: win 10 Home



I am curious did you when trying the info I posted earlier go to more on the options when you right clicked on the tile as there should then be a option to pin to taskbar.
If I omitted that in my previous post my apologies.
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 01:10 PM   #19
Windows Tech Team
 
Join Date: Dec 2019
Location: Staunton, VA
Posts: 428
OS: Windows 10 Pro, 64-bit, Version 1909

My System


There are scads of weather apps that turn up in that previous search, and I know people using a number of them under Windows 10.

The clear gist is you need a third party weather app of your choosing that includes temperature display for the system tray. No one but you can choose which one you prefer, which is why I don't attempt to do so.

I've led the horse to water . . .
__________________
It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.
~ André Gide
britechguy is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2020, 02:15 PM   #20
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,052
OS: win 10 Home



I have checked the info I posted and the app in the tiles does indeed get pinned to the taskbar so there should be no need for another app, unless your needs are so very specific as to you requiring the ability to either hover the cursor over or have the app show details with no further interaction from you.
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 05:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts