Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 10 Support

User Tag List

Mapped Network Drive slow/not automatically connecting

This is a discussion on Mapped Network Drive slow/not automatically connecting within the Windows 10 Support forums, part of the Tech Support Forum category. My desktop PC and HTPC have both been running Windows 10 32-bit without a problem for atleast two weeks now.


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-15-2015, 09:59 PM   #1
TSF Enthusiast
 
Solidify's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Quebec, Canada
Posts: 3,387
OS: Windows 10

My System


My desktop PC and HTPC have both been running Windows 10 32-bit without a problem for atleast two weeks now. Today I started having problems. I have media drive that's stored on my desktop PC that is being shared over the network so I can view my movies and TV shows on my HTPC. Today, the files stopped opening. If I double-click the videos, it takes an unusually 10-15 seconds for the file to open in VLC but then VLC doesn't play it. When I click "Play" nothing happens. The odd thing is that all the movies and tv shows from the mapped network drive play fine when I'm accessing them from the computer that the drive is directly connected to. I tried copying some photos to the mapped network drive to see if those will be able to be opened on the HTPC but it takes a very long time to open a photo and it freezes up when I'm moving back and forth between photos in the folder. Something here is making my files very slow to access. The HTPC is connected via an Ethernet cable to my router. Has been that way for ages, never had any issues. The mapped HD always connected on startup upon turning on the HTPC. Now, 50% of the time, it doesn't manage to automatically connect on startup.
__________________
Is the 'freedom of choice and action' that is offered to the individual, freedom to decide for himself what is moral or immoral, society remaining neutral; or is it freedom to be immoral if he wants to be?
Solidify is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-15-2015, 10:04 PM   #2
TSF Enthusiast
 
Solidify's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Quebec, Canada
Posts: 3,387
OS: Windows 10

My System

I would also like to add that I have no issues browsing videos, photos and documents from other mapped network drives such as those from my family members' laptops.
Solidify is offline  
Old 09-16-2015, 06:15 PM   #3
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,101
OS: Windows 10 64 bit, Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX 10.11.5

My System


Go to Start/Search and type the server (remote computer) name the movies are on (eg) \\ComputerName and press enter. Can you access it now? If so, then disconnect the mapped drive and then re-Map it.
spunk.funk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-17-2015, 03:37 PM   #4
TSF Enthusiast
 
Solidify's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Quebec, Canada
Posts: 3,387
OS: Windows 10

My System


I had already tried re-mapping the drive with no success.

This has now been resolved. It had something to do with the Oracle VM VirtualBox application that I had running on my desktop PC. I'm not sure how that was interfering with my mapped drive but it was. As soon as I uninstalled the software from my desktop PC, the issue resolved itself.
__________________
Is the 'freedom of choice and action' that is offered to the individual, freedom to decide for himself what is moral or immoral, society remaining neutral; or is it freedom to be immoral if he wants to be?
Solidify is offline  
Old 09-18-2015, 02:07 AM   #5
TSF Team, Emeritus
 
spunk.funk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles
Posts: 40,101
OS: Windows 10 64 bit, Windows 8 64, Windows 7 64 Bit SP1, XP SP3, Mac OSX 10.11.5

My System


Glad to hear you got it sorted. Please Mark this thread Solved in the thread tools at the top.
Attached Images
 
spunk.funk is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Internet Explorer stops responding or runs slow
I have an older laptop with an Intel processor and 4GB of RAM running Vista. I am having issues which seem mainly to be in Internet Explorer and to a lesser extent in other programs as well. There are times when going into Windwos Mail that I get a message at the top of the page that says not...
jackdup Resolved HJT Threads 61 01-03-2015 04:15 PM
Network drive - not mapping on bootup - wireless
Network drive - not mapping on bootup - wireless I have an issue , with a mapped network drive on a NAS issue (Seagate central 2TB drive) So i have mapped the network drive to a Z:\ and used login credentials and saved to map all the time ( I can not use a network name \\NASName , because this...
etaf Networking Support 15 10-09-2014 09:57 AM
BSOD 0x1A running Viber 3.1.1.60 on W7x64
Hello. I've installed Viber for Windows onto my stable system. Now I'm getting occasionally a BSOD 0x1A during first running hour. Now I killed the Viber app after Windows start and work ok for 3 hours. The Viber log.log file says: Product version 3.0.0.133634 The viber.exe file version is...
pieceofbrain BSOD, App Crashes And Hangs 2 09-28-2013 09:43 AM
Slow boot, even during clean boot
For a couple years now my computer has been booting slowly, no matter what I try to do to fix it. Typical boot time is between 81-92 seconds, and even a clean boot took 77 seconds. I know it's not as bad as it could be, but I'm very proud of how clean my computer is, and it's frustrating. One...
Jarius Windows 7 , Windows Vista Support 8 09-20-2013 01:32 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 07:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts