Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 8, 8.1 Support

User Tag List

Wow screenshot help please...

This is a discussion on Wow screenshot help please... within the Windows 8, 8.1 Support forums, part of the Tech Support Forum category. OK. When I take a screenshot in Windows 8, I hold down the Windows key and press prt sc and


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-15-2014, 10:33 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 22
OS: XP



OK. When I take a screenshot in Windows 8, I hold down the Windows key and press prt sc and the screen flashes and it takes a screenshot. Great? No...

Here's what it looks like. It always captures the window I have open ( what I want a screenshot of ), and my desktop background.

Why? This is ridiculous. Its 2014 and Windows 8 and the system cannot even figure out that what I want to take a screenshot of is "What I'm looking at on the screen", wow.

Here's the delightful screenshot and yes, my browser is in full screen.


2014... Windows 8
mrbladedude is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-15-2014, 10:50 PM   #2
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,457
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


Just press the PrtScr button, nothing else.
Masterchiefxx17 is offline  
Old 10-15-2014, 10:57 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 22
OS: XP


Unfortunately that does not work. The only way that works for me is if I paste it into Paint. And then the double screenshot with background is still there
mrbladedude is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-15-2014, 11:00 PM   #4
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,457
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


So you press the PrtScr button and nothing happens? You have to use the Windows Key + PrtScr?

Do you have two monitors?
Masterchiefxx17 is offline  
Old 10-15-2014, 11:36 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 22
OS: XP


I have 1 monitor. If I only press the prt scr button, I have to paste the screenshot into paint. The double screenshot still exists though.

If I hold the windows key and then push the prt scr button, it saves the screenshot in a folder called "screenshots". But the double screenshot exists there too
mrbladedude is offline  
Old 10-15-2014, 11:46 PM   #6
Moderator - Microsoft Support Team
 
Join Date: Jun 2010
Location: Saskatchewan, Canada
Posts: 2,619
OS: XP SP3, Windows 7 SP1



Alt+PrintScreen will take a screenshot of the active window.
__________________
LMiller7 is offline  
Old 10-16-2014, 11:06 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 22
OS: XP



Quote:
Originally Posted by LMiller7 View Post
Alt+PrintScreen will take a screenshot of the active window.
This works when I paste it into paint. Thanks allot for that info man. Appreciate it.

Any way to get the screenshot to save to a folder like it does when you press the windows key and the prt scr?
mrbladedude is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] WOW Problem and shutdown
Not sure if this should be here or in the hardware section, but anyway here is the problem i'm having. My PC shuts down after about 20 - 30 minutes (i havent measured it exactly) of playing on WOW (World of Warcraft). When I say shuts down I mean really dies. A complete power failure,...
Vasporran PC Gaming Support 19 07-29-2011 01:02 PM
Severe & strangely random lag in WoW
I've been experiencing high latency & consequently terrible lag in WoW for the past 2 months or so, after moving. It started off happening once or twice a week but now happens on a daily basis and doesn't let up. It was also easily cured by restarting my computer before but is unaffected by that...
ltlpmpknpckr Online/Network Gaming Support 1 04-25-2011 08:51 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 07:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts