Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 8, 8.1 Support

User Tag List

Python environment variable Windows 8

This is a discussion on Python environment variable Windows 8 within the Windows 8, 8.1 Support forums, part of the Tech Support Forum category. I'd like to do some work, just for myself, with Python on a Windows computer, Windows 8. Cannot find the


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-29-2014, 11:09 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2
OS: Windows 8



I'd like to do some work, just for myself, with Python on a Windows computer, Windows 8. Cannot find the autoexec.bat file. Would like to put the path
PYTHONPATH=%PYTHONPATH%;C:\Python27 into the autoexec.bat
file but there is no such file.

I can add this to the ControlPanel/System and Security/System/Advanced
system settings/Adanced/Environment Variables... window in the User
variable window. I entered:
Variable PYTHONPATH
Value %PYTHONPATH%;C:\Python27

But, every time that I shut off the computer, I loose that path
and have to enter it again.

I'd have posted to the IT Forum but that "says" that it is for businesses and this is just for me.

Any suggestions?

Thank you
cmptechinfo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-01-2014, 03:08 AM   #2
TSF Emeritus
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 15,079
OS: Windows 8.1



Hello cmptechinfo

We can try and these via the registry,

Do you know if this has to be a system variable or a user variable?

First thing to do is to open Regedit. Press the 'windows key' on the keyboard + R at the same time -> Type in regedit

For User Variable
  • Navigate too HKEY_CURRENT_USER\Environment
  • Click on Edit -> New -> Expandable String Value -> Call it PYTHONPATH -> Double click on PYTHONPATH -> Set it too %PYTHONPATH%;C:\Python27

For System Variable
  • Navigate too HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment
  • Click on Edit -> New -> Expandable String Value -> Call it PYTHONPATH -> Double click on PYTHONPATH -> Set it too %PYTHONPATH%;C:\Python27
Go The Power is offline  
Old 05-01-2014, 07:28 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 2
OS: Windows 8



Thank you.
That works.

Hmmmm, I have another question.

I installed Python 2.7.n
Along with the installation there is a GUI, which I understand how to use.
But there is also a "Python Command" window which I do not understand.
In which directory do I save the *.py files?
Do I just type the name of the file then to run it?

Thanks.
cmptechinfo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-01-2014, 11:53 PM   #4
TSF Emeritus
 
Go The Power's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: South Australia
Posts: 15,079
OS: Windows 8.1


Sorry I have never used Python. I just know how to fix the environmental variables issue.

If you do add the file inside that folder are you able to execute to it?
Go The Power is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help..xp bsod when i run virus scan.
Hi, this is Troy, i have windows xp with sp3 and i everytime i run a virus scan and have run multiple kinds from windows to maleware bytes...you name it. I get to a point in the scan where i get a blue screen and then computer shuts down. When i run it with out doing a scan the computer stays on....
sootherlol Virus/Trojan/Spyware Help 0 02-18-2013 06:31 PM
Repost Per: CatByte Trojan:dos/alureon.e and SmartHDD problem
Trojan:dos/alureon.e and SmartHDD problem Hello, I hope I'm at the right area for help. This pc I'm on was infected with Trojan:dos/alureon.e and SmartHDD. I was able to get to the net somehow and I installed and ran Malwarebytes and got rid of SmartHDD. Then I ran Windows Defender and it found...
mg67 Resolved HJT Threads 23 07-30-2012 07:24 AM
Rootkit TR/Sirefef.BP.1 and Rootkit.Gen2
Hi Everybody, I have this issue with my computer: Rootkit TR/Sirefef.BP.1 and Rootkit.Gen2 have been detected by Antivir and, though removed, reappear at the PC reboot. Avira RealTime Protection keeps sending alerts, detecting unspecified viruses with access denied. Several of the directories...
beppe1968 Resolved HJT Threads 81 03-15-2012 12:19 PM
3TB HDD won't format
I recently bought a 3TB 5400RPM hard drive and placed it in an enclosure. I orginially had connected it to my PC via USB 2.0 and formatted the entire drive and everything seemed to be in working order. After that I decided to connect the drive via eSATA because of the speed increase. When...
UhOhOhNo Hard Drive Support 8 09-13-2011 09:22 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 05:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts