Go Back   Tech Support Forum > Smart Devices > Android OS

User Tag List

Dual SIM Phones

This is a discussion on Dual SIM Phones within the Android OS forums, part of the Tech Support Forum category. I'm wondering how this works. Is it that only one SIM can be active at any time or are both


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-02-2017, 02:14 AM   #1
TSF Enthusiast
 
tomohawk's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Dublin, Ireland
Posts: 1,273
OS: Windows 10 Pro (64-bit)



I'm wondering how this works. Is it that only one SIM can be active at any time or are both SIMs active.

What I mean is can a SMS, for example) be received into EITHER number at ANY given time, or does the user need to activate one and then activate the other?

Thanks,
T
tomohawk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-02-2017, 04:43 AM   #2
TSF Enthusiast
 
jimscreechy's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: UK
Posts: 1,233
OS: Windows 7 Ultimate

My System

Send a message via MSN to jimscreechy

I have a twin sim phone, both sims are activated at the same time. I can receive texts from both numbers, though there is normally a few seconds delay in receiving txts from both numbers. It can receive calls from both numbers.
__________________
Just because you know what you want doesn't mean the plan you have to get it is a good one.
jimscreechy is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Massive SIM card encryption key hack gives US, UK spies access to billions of phones
Massive SIM card encryption key hack gives US, UK spies access to billions of phones | PCWorld
JMH3143 Computer Security News 1 02-20-2015 04:10 PM
Dual sim android- using specific network for specific purposes
Hi I just bought a Samsung Galaxy Grand Quattro GT-I8552, which is a dual sim phone.(Android 4.1.2) I mostly use sim1 for calling purposes and have an extra sim for internet usage (due to some reasons i can't use sim1 for internet). I want to make sure that the phone uses only sim2 data for...
ashish514 Android OS 0 07-06-2013 07:48 AM
Huge increase in temperature.
Today I cleaned my pc due to some dust build up. Last thing that I clean was the heatsink/fan with compressed air. My normal temperature at startup is 50 degrees C and running at 1200rpm. At full load in goes around 65 degrees at 3000 rpm. But after the cleaning at start my pc theres a huge...
jbansil13 Cases and Cooling 6 12-08-2012 07:21 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 04:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts