Go Back   Tech Support Forum > Smart Devices > Android OS

User Tag List

Calling over WiFi

This is a discussion on Calling over WiFi within the Android OS forums, part of the Tech Support Forum category. I have a Samsung S6 phone. I can't get a good signal at home to call over T-Mobile. The solution


Like Tree1Likes
  • 1 Post By joeten
Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-15-2019, 05:59 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 74
OS: Win 10



I have a Samsung S6 phone. I can't get a good signal at home to call over T-Mobile. The solution would be calling over WiFi but there is no option to do it on my phone. Where can I download it? I got the phone from my daughter and it's a European model which I think didn't include that feature.

Thanks..
yankeeclipper74 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-15-2019, 08:09 AM   #2
TSF Moderator
Hardware Team
Networking Team
 
SpywareDr's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Maryland, USA
Posts: 6,595
OS: W10P64; W7U64; W7P64; XPP32; Zorin; Slax; Ubuntu; Kali (BackTrack); Android 6.01



Have you tried a T-Mobile Signal Booster?

https://support.t-mobile.com/docs/DOC-14947
SpywareDr is offline  
Old 10-15-2019, 11:32 AM   #3
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,182
OS: win 10 Home



According to this it's just a setting you need to change https://ee.co.uk/help/help-new/getti...-samsung-phone
vanukuru.vinod likes this.
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-16-2019, 07:35 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 74
OS: Win 10



Yeah, as I stated, there is no option for wifi calling to switch on. Hence my problem.
yankeeclipper74 is offline  
Old 10-16-2019, 07:39 AM   #5
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,182
OS: win 10 Home



The only other way I am aware of is a software update, if you know which company supplied the phone they may have it, or try Samsung.
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 01-11-2020, 01:31 PM   #6
TSF Enthusiast
 
Jim@HiTek's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Pacific Northwest
Posts: 1,697
OS: Ubuntu 16.04 LTS

My System


If you have a phone that's wifi capable, then you can open the onboard browser, navigate to voice.google.com and see if you can sign up for an internet phone number. I haven't tried that on a phone but I think it might work. I use it on my home computer and it works great. Problem is that if I try to order or do something online and want to use that number, the seller or organization checks and doesn't believe it's a real number.

Their promo shows it on an android phone.
Jim@HiTek is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 03:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts