Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Networking Support

User Tag List

Limited connectivity MS virtual WiFi miniport adapter

This is a discussion on Limited connectivity MS virtual WiFi miniport adapter within the Networking Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have created a virtual WiFi hotspot in win 7 laptop with following commands. netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=wii


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-28-2011, 01:51 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
OS: win7



I have created a virtual WiFi hotspot in win 7 laptop with following commands.
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=wii key=abcd1234
Now there is a 'Wireless Network Connection 2'(MS virtual WiFi miniport adapter) in my network connections.
netsh wlan start hostednetwork
WiFi hotspot started and visible in my other wifi device. But the device shows limited connectivity and i can not use internet not even local access to laptop.

My observations -
I found that the IP address and DNS of WiFi miniport adapter is 192.168.11.1
But the IP assigned to my other device is 169.XXX.XX.XX which is not in same subnet

So how to set the WiFi miniport adapter of my laptop to assign proper IP address(within subnet) to my other device. So that i can get rid of LIMITED CONNECTIVITY ISSUE .

C:\Users\sam>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : samlaptop
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-22-FA-5B-2C-07
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e490:fdd4:ce65:df97%25(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.11.1(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 704652026
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-14-CF-AE-35-00-20-07-01-16-

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.11.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 5100 AGN
Physical Address. . . . . . . . . : 00-22-FA-5B-2C-06
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{82EB2AF8-F0C6-4443-B193-CA85D165D005}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{28891954-A1DD-4592-B209-495B1303528C}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter isatap.{D911572E-747B-4510-9050-8AA663A183B8}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #4
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter 6TO4 Adapter:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft 6to4 Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
ip2op01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-29-2011, 10:47 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
OS: Windows 2008 R2 64



Basically the 169.x address has been allocated to the device as it can't locate a DHCP server. Or you don't have a DHCP server configured for this network.
myvirtually is offline  
Old 12-30-2011, 03:34 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
OS: win7



Quote:
Originally Posted by myvirtually View Post
Basically the 169.x address has been allocated to the device as it can't locate a DHCP server. Or you don't have a DHCP server configured for this network.
Thanks for replying. Please tell me how do i configure DHCP server for this network.
ip2op01 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Laptop can't view Home networks!
Hey guys, I'm trying to transfer filed from my laptop to my pc but I'm having problems. First of all both comps are running on windows 7 64 bit. Its weird because out of the 4 computers I have in the house, all of them can see each other EXCEPT my laptop, which cant be seen by any other computers,...
immortal111 Networking Support 18 11-29-2011 03:58 PM
no internet connection at home
My pc will connect everywhere else but my house and my brothers laptop will connect at my house. I have no green light on my Ethernet cable, when I try to see my ip address it says media disconnected. I've uninstalled and reinstated my driver. I've also tried a few things that I've read on here...
danpull Networking Support 28 09-08-2011 09:14 AM
[SOLVED] Internet (Browsing) only works in safe mode
Hi all, Yesterday I picked up a laptop of a friend of mine which had some problems with the Internet connectivity. Turns out, Internet only works when booted in Safe Mode, however, it does ping in Normal Mode so there is connectivity. Tried IE and Firefox, both do not work in Normal Mode and do...
swriezebos Networking Support 2 01-25-2011 07:49 AM
Windows 7 Wifi help
I just installed windows 7 with all updated drivers and obtained a "Arris" telephony modem and linksys wireless-g router for my setup. the computer will not pick up any wifi signal and displays this message "The connection between your access point, router, or cable modem and the internet is...
geeksquad09 Modems/Cable/DSL/Satellite 19 01-23-2011 05:12 PM
Wifi flaky on windows, good in linux
My Computer Dell Studio 1555 Intel Core 2 Duo P8600 2.4GHz 4GB RAM Dual Boot Windows 7 Home Premium (64bit) and Ubuntu 10.10 (32 bit) My issue: When I am running windows, my wireless internet connection becomes "flaky". The connection is generally good, with occasional disconnects. When...
apyoung88 Networking Support 2 01-13-2011 08:54 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 11:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts