Go Back   Tech Support Forum > Networking Forum > Networking Support

User Tag List

connect to ftp server from outside of lan

This is a discussion on connect to ftp server from outside of lan within the Networking Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hello I just started an FTP server in a mac server os x 10.6.4. There is no firewall in my


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-19-2011, 04:44 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 34
OS: xp


Send a message via Yahoo to thosecars82 Send a message via Skype™ to thosecars82

Hello

I just started an FTP server in a mac server os x 10.6.4.

There is no firewall in my ZyXEL router. There is just a security tab under Advance Setup which lets me set up some filter rules. Since I have not marked the ftp rule, the ftp is supposed to be not blocked from the WAN to the LAN.

Moreover, I have created an entry in the NAT section of the router which maps the 21 port to the local IP of the mac server os x 10.6.4 which is running the FTP server.

Furthermore, the firewall in the mac server os x 10.6.4 is not started (gray color on the corresponding line in the Server admin->settings->Firewall in the left column of the window) so that should not be a problem to get a connection to the FTP server in the mac.

I have connected successfully from a local computer in the same lan to the FTP server. However I am still unable to connect to the FTP server from the outside of the LAN by using the WAN static IP address of the router which gives internet access for the mac.

Does anyone have any idea to be able to connnect to the ftp server from the outside of the LAN?
I am using filezilla client to connect to the ftp server from both the inside and the outside of the Lan with the same settings but it just works from the inside so far. The question is why?
Thanks
thosecars82 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-19-2011, 05:10 AM   #2
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 52
OS: xp



change your router ip address
optiplex is offline  
Old 01-19-2011, 05:44 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 34
OS: xp


Send a message via Yahoo to thosecars82 Send a message via Skype™ to thosecars82

Quote:
Originally Posted by optiplex View Post
change your router ip address
The thing is that there are 2 choices in the router, Advanced setup->WAN section->IP address
:
1-obtain an ip address automatically
2- static ip address with a field to fill the ip
However, the choice which is selected so far is the first one. So I do not think I should change that.
Any other idea?
Thanks
thosecars82 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-20-2011, 10:20 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 52
OS: xp



send me your Router model no I will provide you solution.
optiplex is offline  
Old 01-20-2011, 11:33 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 34
OS: xp


Send a message via Yahoo to thosecars82 Send a message via Skype™ to thosecars82

Quote:
Originally Posted by optiplex View Post
send me your Router model no I will provide you solution.
This is the router model: zyxel mod.P660HW-D1
I have removed the filters on port number 21.
I have created the corresponding NAT rule.
I can FTP using the local IP address of the server from another machine on the same lan.
But I cannot even FTP using the local IP address of the router from another computer in the same LAN.
Moreover, I cannot FTP using the WAN IP address of the router either from another machine in the same LAN or from the outside of the LAN.
I used an online ports scanner and it seems that the port 21 is still close. I've seen several people reporting similar problems to open port number 21 with zyxel routers.
Any idea?

Thanks
thosecars82 is offline  
Old 01-22-2011, 04:07 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 52
OS: xp



hi

you will fix your ip & FTP reinstall and save in FTP again user's name & password.
optiplex is offline  
Old 01-22-2011, 05:50 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 34
OS: xp


Send a message via Yahoo to thosecars82 Send a message via Skype™ to thosecars82

Quote:
Originally Posted by optiplex View Post
hi

you will fix your ip & FTP reinstall and save in FTP again user's name & password.
Sorry, what do you mean? I did not understand.
thosecars82 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ftp: connect: Connection timed out
Hi, We are trying to send some files from our Unix box to a remote machine. We have written a shell script to do this job. Below is the process 1. There is a cron job which will execute the shell script on a hourly basis to send the files. (File size is not more than 600kb). They are .dat...
kirboj Networking Support 7 01-21-2011 04:53 PM
Need some help. Virus/malware Thanks!
:upset: Tons of popup windows saying this file is infected and that file is infected, do I want to open up my security software (and this isn't my CA security suite doing this). Even if I'm using Firefox random windows in IE will open with (******.com/porno.com/adult.com). Hardly any...
R_Willis Inactive Malware Help Topics 7 01-20-2011 09:50 AM
Vpn & ftp
Hello all, I am looking for method to backup data (via FTP) from one location (client) to a remote location (server) through a secured connection. I have goggled what I need to get done and I am still not sure whether I got the basic concept correct. Wonder if someone is kind enough to...
SorcererStone File and Application Sharing 1 01-03-2011 11:42 AM
Cisco NAT/PAT forwarding
Hello everybody, I am currenlty trying to configure a 871W to forward a port 3389 to the internal address 192.168.1.240. I have been playing with this for a couple days now, and I have not been able to figure out what I am doing wrong. Any help is appreciated, and if you see anything else wrong,...
joshbuss Protocols and Routing 4 01-02-2011 08:32 PM
cant connect to internet through lan
hi everyone i was recently given an old pc which has windows xp.i already have another pc connected to internet through lan but when i try to connect throug the pc i was given i can only see the status "local connection" and i dont have internet access at all.please help me do something to fix...
farraikos Windows XP Support 1 01-02-2011 05:21 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 04:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts