Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > BSOD, App Crashes And Hangs

User Tag List

BSOD When playing tf2

This is a discussion on BSOD When playing tf2 within the BSOD, App Crashes And Hangs forums, part of the Tech Support Forum category. When I play Team Fortress 2, after a little while I get a BSOD. This only happens with Team Fortress


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-13-2019, 06:53 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 45
OS: Windows 7 Professional 64-bit



When I play Team Fortress 2, after a little while I get a BSOD. This only happens with Team Fortress 2, and I've played a ton without problem until recently. I've tried reinstalling the game and graphics drivers, but that didn't fix it. I'm on Windows 7 Pro 64-bit. I have a .dmp file that a windows thing said might have more info, but it won't let me attach it here. Any help is appreciated!
The window thing I mentioned before also had this stuff as additional info ↓
BCCode: 1e
BCP1: 0000000000000000
BCP2: 0000000000000000
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
J5wingo123 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-13-2019, 07:41 PM   #2
Registered Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 45
OS: Windows 7 Professional 64-bit



Here's a link for the .dmp file: https://drive.google.com/file/d/1nOR...ew?usp=sharing
J5wingo123 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2019, 12:16 PM   #3
Windows Specialist, Microsoft Support
BSOD Kernel Dump Analyst
 
Join Date: Jun 2016
Location: The Netherlands
Posts: 572
OS: Windows 10 Pro



Please see https://www.techsupportforum.com/for...ta-452654.html
__________________
axe0 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-16-2019, 03:27 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 45
OS: Windows 7 Professional 64-bit



ท Windows 7
ท x64
ท Same as current
ท OEM
ท I don't know
ท Probably about two or three years
ท Yes, about two or three years ago

ท Intel Core Duo E8500
ท AMD Radeon R9 255
ท Dell 0C27VV
ท I don't know, but it should be the same as other Optiplex 780's

ท Dell
ท Optiplex 780 (Some parts have been swapped or added)

ท Desktop
Attached Files
File Type: zip SysnativeFileCollectionApp.zip (2.06 MB, 2 views)
J5wingo123 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2019, 03:47 PM   #5
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 53,879
OS: Win7



Did this start after updating the ATI video driver?
If yes revert to the previous driver.
If not check the temps using hardware monitor from CPUid(zip file)> https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

Post a screen shot of the window after playing for a bit.

Code:
Debug session time: Wed Nov 13 20:10:05.455 2019 (UTC - 5:00)
Loading Dump File [C:\BSOD APP\SysnativeBSODApps\111319-22822-01.dmp]
Built by: 7601.24524.amd64fre.win7sp1_ldr_escrow.190916-1700
System Uptime: 1 days 1:00:44.750
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys
Probably caused by : dxgmms1.sys ( dxgmms1+8f7d )
BugCheck 1E, {0, 0, 0, 0}
BugCheck Info: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (1e)
Bugcheck code 0000001E
Arguments: 
Arg1: 0000000000000000, The exception code that was not handled
Arg2: 0000000000000000, The address that the exception occurred at
Arg3: 0000000000000000, Parameter 0 of the exception
Arg4: 0000000000000000, Parameter 1 of the exception
BUGCHECK_STR:  0x1E
DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
PROCESS_NAME:  hl2.exe
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_dxgmms1+8f7d
MaxSpeed:     3160
CurrentSpeed: 3158
BiosVersion = A15
BiosReleaseDate = 08/06/2013
SystemManufacturer = Dell Inc.
SystemProductName = OptiPlex 780                 
BaseBoardProduct = 0C27VV
จจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจ``
Debug session time: Tue Nov 12 19:08:01.444 2019 (UTC - 5:00)
Loading Dump File [C:\BSOD APP\SysnativeBSODApps\111219-29515-01.dmp]
Built by: 7601.24524.amd64fre.win7sp1_ldr_escrow.190916-1700
System Uptime: 14 days 23:53:03.192
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys
Probably caused by : dxgmms1.sys ( dxgmms1+8f7d )
BugCheck 1E, {0, 0, 0, 0}
BugCheck Info: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (1e)
Bugcheck code 0000001E
Arguments: 
Arg1: 0000000000000000, The exception code that was not handled
Arg2: 0000000000000000, The address that the exception occurred at
Arg3: 0000000000000000, Parameter 0 of the exception
Arg4: 0000000000000000, Parameter 1 of the exception
BUGCHECK_STR:  0x1E
DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
PROCESS_NAME:  GameOverlayUI.
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_dxgmms1+8f7d
MaxSpeed:     3160
CurrentSpeed: 3158
BiosVersion = A15
BiosReleaseDate = 08/06/2013
SystemManufacturer = Dell Inc.
SystemProductName = OptiPlex 780                 
BaseBoardProduct = 0C27VV
จจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจ``
Debug session time: Mon Oct 28 19:14:29.582 2019 (UTC - 5:00)
Loading Dump File [C:\BSOD APP\SysnativeBSODApps\102819-28641-01.dmp]
Built by: 7601.24524.amd64fre.win7sp1_ldr_escrow.190916-1700
System Uptime: 0 days 0:38:52.003
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys
Probably caused by : dxgmms1.sys ( dxgmms1+8f7d )
BugCheck 1E, {0, 0, 0, 0}
BugCheck Info: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (1e)
Bugcheck code 0000001E
Arguments: 
Arg1: 0000000000000000, The exception code that was not handled
Arg2: 0000000000000000, The address that the exception occurred at
Arg3: 0000000000000000, Parameter 0 of the exception
Arg4: 0000000000000000, Parameter 1 of the exception
BUGCHECK_STR:  0x1E
DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_dxgmms1+8f7d
MaxSpeed:     3160
CurrentSpeed: 3158
BiosVersion = A15
BiosReleaseDate = 08/06/2013
SystemManufacturer = Dell Inc.
SystemProductName = OptiPlex 780                 
BaseBoardProduct = 0C27VV
จจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจ``
Debug session time: Mon Oct 28 18:34:48.569 2019 (UTC - 5:00)
Loading Dump File [C:\BSOD APP\SysnativeBSODApps\102819-28688-01.dmp]
Built by: 7601.24524.amd64fre.win7sp1_ldr_escrow.190916-1700
System Uptime: 6 days 2:21:05.858
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys
Probably caused by : dxgmms1.sys ( dxgmms1+8f7d )
BugCheck 1E, {0, 0, 0, 0}
BugCheck Info: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (1e)
Bugcheck code 0000001E
Arguments: 
Arg1: 0000000000000000, The exception code that was not handled
Arg2: 0000000000000000, The address that the exception occurred at
Arg3: 0000000000000000, Parameter 0 of the exception
Arg4: 0000000000000000, Parameter 1 of the exception
BUGCHECK_STR:  0x1E
DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
PROCESS_NAME:  Steam.exe
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_dxgmms1+8f7d
MaxSpeed:     3160
CurrentSpeed: 3158
BiosVersion = A15
BiosReleaseDate = 08/06/2013
SystemManufacturer = Dell Inc.
SystemProductName = OptiPlex 780                 
BaseBoardProduct = 0C27VV
จจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจ``
Wrench97 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2019, 05:33 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 45
OS: Windows 7 Professional 64-bit



This happened both before and after the update.
Here's a pic of the temps after 30 mins of playing. No crash this time, not sure if that's because it's somehow fixed or if I just didn't play for long enough.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	30 mins.png
Views:	8
Size:	82.3 KB
ID:	324716  
J5wingo123 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 01:31 AM   #7
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 53,879
OS: Win7



Temps appear ok there, seeing atikmdag.sys(ATI video driver) and dxgmms1.sys(Microsoft DirectX) is what makes me think video issue.
How old is the video card?
What Power Supply brand and model are you using?
I would either test this video card in another PC or another video card in this PC.
Wrench97 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 02:38 PM   #8
Registered Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 45
OS: Windows 7 Professional 64-bit



I don't know how old the video card is exactly, but its around a couple years old.
I don't know anything about the PSU other than it's the one that comes in the Dell Optiplex 780.
I don't have another PC or another video card to test it with.
Also, I played again for a little over an hour before I got another crash, I'll attach the SynsativeBSODCollection zip file I got after running the program after this most recent crash.
Attached Files
File Type: zip SysnativeFileCollectionApp.zip (2.09 MB, 2 views)
J5wingo123 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 02:55 PM   #9
Registered Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 45
OS: Windows 7 Professional 64-bit



If it helps, the computer is specifically a Dell Optiplex 780 DT, just found out there are different models
J5wingo123 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 03:29 PM   #10
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 53,879
OS: Win7



The original Dell Optiplex PSU is a tad small for that video card usually either 235w or 300w if it originally had a graphics card in it, Video card upgrades usually go hand in hand with PSU upgrades. For a R9 255 I would expect to see at least a good quality 450w or higher.

Dmp is the same naming ATI driver so most likely a video card failing IMO.
You are going to need to test it in another PC with the proper size PSU or another card in your PC using the proper size PSU

Code:
Debug session time: Sun Nov 17 16:21:51.398 2019 (UTC - 5:00)
Loading Dump File [C:\BSOD APP\SysnativeBSODApps\111719-32120-01.dmp]
Built by: 7601.24535.amd64fre.win7sp1_ldr_escrow.191105-1059
System Uptime: 0 days 15:20:02.818
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys
Probably caused by : dxgmms1.sys ( dxgmms1!VidSchiProcessDpcVSyncCookie+e9 )
BugCheck 1E, {0, 0, 0, 0}
BugCheck Info: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (1e)
Bugcheck code 0000001E
Arguments: 
Arg1: 0000000000000000, The exception code that was not handled
Arg2: 0000000000000000, The address that the exception occurred at
Arg3: 0000000000000000, Parameter 0 of the exception
Arg4: 0000000000000000, Parameter 1 of the exception
BUGCHECK_STR:  0x1E
DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
PROCESS_NAME:  hl2.exe
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_dxgmms1!VidSchiProcessDpcVSyncCookie+e9
MaxSpeed:     3160
CurrentSpeed: 3158
BiosVersion = A15
BiosReleaseDate = 08/06/2013
SystemManufacturer = Dell Inc.
SystemProductName = OptiPlex 780                 
BaseBoardProduct = 0C27VV
จจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจจ``
Wrench97 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 04:12 PM   #11
Registered Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 45
OS: Windows 7 Professional 64-bit



Like I said before, I don't have another video card or PC or PSU for testing. I highly doubt the PSU is the problem because tf2 and everything else has worked fine with this card and psu for years up until just a week ago. Besides, every other game works just fine, it only blue screens with tf2. I play other more graphics-intensive games for hours without issue, so I don't see the hardware being the issue, or at least not the only issue.
J5wingo123 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 05:11 PM   #12
Registered Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 45
OS: Windows 7 Professional 64-bit



I guess it's worth a shot to try to revert the drivers. Where can I find the video card drivers online? I've been using an AMD program that doesn't have an option for previous versions.
J5wingo123 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2019, 03:27 PM   #13
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 53,879
OS: Win7



Try the previous driver page here> https://www.amd.com/en/support/previ...-radeon-r9-270
Keep scrolling down for older drivers.

Also use DDU from guru3d to completely remove the current driver.> https://www.guru3d.com/files-details...-download.html
Wrench97 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2019, 07:58 PM   #14
Registered Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 45
OS: Windows 7 Professional 64-bit



Played for nearly 2 hrs without a crash, so hopefully reverting the drivers really did fix it and I wasn't just lucky this time! I'll mark this as solved, thanks for the help!
J5wingo123 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2019, 03:22 PM   #15
Administrator
Team Manager, Gaming
Team Manager, Microsoft Support
Team Manager, Hardware Team
Microsoft MVP
 
Wrench97's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: May 2008
Location: S.E. Pennsylvania
Posts: 53,879
OS: Win7



Good to hear let us know how it goes.
Wrench97 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 04:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts