Go Back   Tech Support Forum > Home Support > Home Theater

User Tag List

[SOLVED] Wireless rear speakers on new Samsung home theater not working

This is a discussion on [SOLVED] Wireless rear speakers on new Samsung home theater not working within the Home Theater forums, part of the Tech Support Forum category. Hi everyone, I'm hoping someone can help us. My husband and I have been trying to get this thing to


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-05-2014, 07:19 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 2
OS: Mac OS X Yosemite



Hi everyone,

I'm hoping someone can help us. My husband and I have been trying to get this thing to work for hours and have spent close to 2 hours on the phone with Samsung tech support, who was absolutely useless. We just bought a new Samsung blu-ray home theater system. The model is HT-H5500W. We bought it as an upgrade to our older 5-year-old Samsung home theater system that we always had great luck with. We hooked our new system up today and have been fighting with it ever since. We have it connected to our DirecTV DVR receiver via composite audio cables, which is how we had our previous theater system hooked up. The front speakers and the subwoofer work perfectly. However, we are getting absolutely no sound from the rear speakers, which are wireless and connect to a separate wireless receiver module. The blue light is on solid for link on the wireless module, so we know that it's linked up with the main receiver, but we get no sound whatsoever. We've tried every single channel on DirecTV, several Blu-Ray and DVD movies, but nothing. No sound all from those rear speakers. However, if we go into the settings menu of the theater system and go under sound options and do a sound test, the rear speakers work while playing the test sound, so that tells us that they do work, but we just can't get any sound from them while watching TV or movies, not even so much as a vibration from them.

We have tried literally everything and are completely out of patience, especially after talking to Samsung and getting absolutely nowhere. They only screwed it up even more.

Does anyone have any ideas of what we may be able to try? The reason we bought this system was specifically for the wireless rear speakers since we were sick of having speaker wires running to the back of our living room. Any advice would be very much appreciated!!!
jwathas is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-05-2014, 09:02 PM   #2
Registered Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 2
OS: Mac OS X Yosemite



Never mind...we just got it working!
jwathas is offline  
Old 12-06-2014, 10:47 AM   #3
Team Manager - Networking
Moderator - Hardware
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 19,813
OS: Win 7 SP1

My System


Glad you got it sorted out.
__________________
Jim

JimE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-27-2015, 12:52 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 1
OS: Vista


Hello. Glad you solved your problem, but could you maybe post your solution? I seem to have the exact same problem. Won't play sound through the centre or surrond speakers. But in my case, it doesn't even do so when I test them. Hos did you get them to work?
Mokwa is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Wireless Card Detected, But No Internet in 2nd PCI Slot
Hello there, Hope this is the right forum. I have an interesting problem, though quite frustrating. I've found that my wireless card does not access internet in the "2nd" pci slot. After much perusing of forum threads, I've tried many things before posting and will list all my attempts...
SaigoChan Cabling and Network Cards 6 09-05-2012 04:19 PM
Samsung Home Theater
I just purchased a Samsung HT- Z515 (used) it all works except the wireless rear speakers. I notice when I turn it on the fan does not run, should it and the display says Rear chk. Am I correct in saying if the fan does not operate I have a problem, also the blue light flashes several times and...
Wayne 1 Home Theater 1 06-06-2011 04:26 AM
home theater speakers to desktop pc
i wasnt sure where to post this ? so ill post it here. i have a 5.1 logitech z5300 hooked up to my pc and in the past couple of months ive been looking for some new speakers for my desktop pc because only the front 2 speakers seem to be working. ive been thinking about buying a home theater...
sega_rt Home Theater 4 03-10-2011 11:47 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 03:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts