Go Back   Tech Support Forum > Automotive Center > Car Audio and Alarms

User Tag List

Viper 5301 auto start - car cuts out while driving!

This is a discussion on Viper 5301 auto start - car cuts out while driving! within the Car Audio and Alarms forums, part of the Tech Support Forum category. Long story short............ I was given my father's 98 ford Taurus after he passed away a few years back. he


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-23-2012, 03:45 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
OS: vista



Long story short............

I was given my father's 98 ford Taurus after he passed away a few years back. he was retired and did not drive it much. it had 44k miles on it when I received it.
To update it I went to Best Buy and had them install the Viper 5301 remote starter.
Within a month or two of the installation and receiving the car I would be driving down the road and the car's electrical system would just cut out....but just for a split second ....and continue driving as if nothing had happened. But I knew something had happened because my car would die and my radio would go out.....all but just for a quick second.

However, at the time I did not connect the dots and people told me it could be a fuel thing or a host of others things. And because it happened so infrequently it was hard to figure out what was going on especially being an older car.

I got through that winter and summer without to much trouble. But come the following winter (last year 2010 -2011 when I started using the remote again) it started acting up again. Slow at first (not many incidents at first) but it got worse as time went on. It would repeatedly kill the electricity in the car. As many as 10 to 15+ times in a mile near the end before my car would die one time while on lunch break from work. I then had the car towed to my mechanic, he then tested the electrical system and because my car was not "acting up" at the time he could not find anything wrong with it . So I went on my merry way.

As a side note during this time and a little prior (Fall 2010) my car would selectively start using the key until it finally died at lunch and was towed away and this was December 2010. And like I said I just picked it up from the mechanic as if nothing happened!

At this point someone mentioned it could be the remote starter so I took it to BB and had them disconnect it. The car problems stopped.

So in the spring of 2011 they installed another one ( free of charge) with no problems until I started using it now (Jan 2012) with extreme (again) 10 to 15+ times cutting electrical power and killing the car as I drive. So here I am puttering down the road and the car's goes off and on and off and on......you get the idea. Also, now once in awhile stepping on the brake or adjusting the blower on the heater will cause it to cut out for a quick second.

Other notes...back in the Fall of 2010 when it would selectively start even with the key not in the keyhole the starter would rapidly "click" "click" "click" on its own! Which did stop after BB removed the Remote Starter. Also, last summer (2011) my solenoid died and I had it replaced.

Can anybody please help!

Thanks,
Bob
bobster79 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-26-2012, 05:06 AM   #2
Automotive Team
Moderator
 
Join Date: May 2007
Location: Mississippi by way of NY
Posts: 1,690
OS: Windows 7 U 64bit

My System


Check the Ignition Harness, where it bolts to the Key Cylinder, check all after market connections.
jaggerwild is offline  
Old 01-31-2012, 08:21 AM   #3
Automotive Team
 
Join Date: Oct 2008
Location: Newton, Kansas
Posts: 1,233
OS: Xp Pro SP3



Constant 12 volts L GREEN/VIOLET (2) & YELLOW (2) IGNITION SWITCH HARNESS
Ignition 12 volts RED/L GREEN IGNITION SWITCH HARNESS
Starter RED/L BLUE IGNITION SWITCH HARNESS
Ignition #2 GRAY/YELLOW IGNITION SWITCH HARNESS (BLOWER)
Ignition #3 RED/L BLUE IGNITION SWITCH HARNESS (HEAT/AC) **
Accessory BLACK/L GREEN IGNITION SWITCH HARNESS

Here are your remote starter connections, might want to check them and make sure they are all still connected, the car will still RS without the accessory on, but if it is loose then it can cause some problems.
lcurle is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Viper Responder One 4203V Remote Start Issue
A few months ago I installed a Reponder One 4203V two way one button remote start with xpresskit PKALL on a 2009 Toyota Sienna and has worked flawlessly until recently. Maybe one time out of 20 it will remote start with either of the two keychain remote starters. Once it does everything is ok. It...
safdawg Car Audio and Alarms 7 02-01-2011 03:23 PM
REMOTE Hacker - Bank Accounts, Email, Facebook and Administration Control
Hello Tech Support Members. This is long, though it is a culmination of past (solved threads, that aren't) information all in one as well as an all around plea to the selfless experts. I am creating this final last ditch thread to help shed some light on a real enigma that has been cloaking my...
fiLmNut Virus/Trojan/Spyware Help 4 01-21-2011 05:33 AM
Need some help. Virus/malware Thanks!
:upset: Tons of popup windows saying this file is infected and that file is infected, do I want to open up my security software (and this isn't my CA security suite doing this). Even if I'm using Firefox random windows in IE will open with (******.com/porno.com/adult.com). Hardly any...
R_Willis Inactive Malware Help Topics 7 01-20-2011 09:50 AM
Viper 5900 Car alarm and remote control
I got the VIPER 5900 Security alarm and remote starting system on my HONDA CRV, 2005, some two years back while I was on vacation to Virginia USA, when i came back to Canada, this sytem's remote starter worked for only one month while I was up in the north of Canada with no technician there to fix...
pichoni Car Audio and Alarms 1 01-19-2011 07:19 PM
Viper 5901 REMOTE START HELP ASAP PLZ
Ok i have a viper 5901 installed in my 99 civic ex 5 speed manual transmission. everything works real good and great, im having a hard time figuring why my remote start doesnt work at all. When i have the brain programmed for automatic transmission, the remote start doesnt give me an error and i...
ek souljah Car Audio and Alarms 5 01-01-2011 08:32 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 09:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts