Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Other Hardware Support

User Tag List

Network adapter struggles (turns off randomly, doesn't turn back on)

This is a discussion on Network adapter struggles (turns off randomly, doesn't turn back on) within the Other Hardware Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hey guys, been having this problem since Vista. I am now on Windows 7. I've had this adapter for about


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-11-2011, 12:05 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Posts: 261
OS: Windows 7 Ultimate


Send a message via AIM to darksteel88 Send a message via MSN to darksteel88

Hey guys, been having this problem since Vista. I am now on Windows 7. I've had this adapter for about three years and it's been happening for most of it, as far as my recollection goes. Not sure if it's my card or whatever, but here's the rundown.

I've got this desktop that uses a USB network adapter. It's a Linksys Wireless N Adapter, WUSB300N. Whenever the computer goes into sleep mode and the power goes to minimal usage, the network adapter shuts off, as it should. However, when I wake from sleep, it won't turn back on. Now, the odd part is that it doesn't always do this.

Sometimes, it does turn back (almost never, maybe 1 in 50 or something).
If not, about a quarter to half of the time, if I unplug it and plug it back in, it will turn on again.
And definitely more often than not, nothing will turn it back on. Unplugging it doesn't work, new USB port doesn't work, it's really odd.

And it's JUST the adapter that seems to have the problem. My USB hub turns back on, my mouse and keyboard (both USB wired) etc.

Additionally, it also goes dead randomly while I'm playing. Do you think it's about time I get a new one or what?
darksteel88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-15-2011, 04:40 PM   #2
Team Manager - Networking
Moderator - Hardware
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 19,823
OS: Win 7 SP1

My System


Test it on another PC. But as you are having the same issue now with two OS installs, it's likely not a driver issue.
__________________
Jim

JimE is offline  
Old 07-17-2011, 09:26 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Posts: 261
OS: Windows 7 Ultimate


Send a message via AIM to darksteel88 Send a message via MSN to darksteel88

Yeah, I'm thinking it's a hardware issue too. I since turned my computer to no sleep and it's been working considerably better. But it does occasionally just drop completely and lose all power to it. The LED indicator is on, but no network. I take it out, plug it back in and the LED indicator doesn't go back on. And it's not the network, my MBP is still connected.

I've also been getting some odd errors lately. Blue screens in fact, when reconnecting the adapter. NOT_LESS_OR_EQUAL I believe is what it says, and it happens exactly as the adapter gets reconnected. Happens on both OS.

I'm really starting to think I should just get something else. Is there something better than using a crummy USB adapter?
darksteel88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-17-2011, 04:51 PM   #4
Team Manager - Networking
Moderator - Hardware
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 19,823
OS: Win 7 SP1

My System


"IRQ NOT_LESS_OR_EQUAL" is typically an indication of a driver issue.
__________________
Jim

JimE is offline  
Old 07-18-2011, 01:44 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Canada
Posts: 261
OS: Windows 7 Ultimate


Send a message via AIM to darksteel88 Send a message via MSN to darksteel88

Yeah, I figured as much. But I had updated the driver and unless the driver they use for Vista is the same as Win 7 (not entirely out of the question), I don't know what to do.
darksteel88 is offline  
Old 07-21-2011, 06:06 PM   #6
Team Manager - Networking
Moderator - Hardware
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 19,823
OS: Win 7 SP1

My System


Hard to say for sure. It's possible it's the USB drivers. I assume you are using the latest official driver from the manufacturers website?
__________________
Jim

JimE is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keyboard Turns Back on After power off, requiring two pushes to turn on/off the com
Dear computer gods, I recently purchased a M2N68-AM PLUS motherboard. It has two problems, one being 4 question marks in the hardware manager (the computer can't seem to install drivers for "High Definition Audio Bus") and the other more annoying one being requiring 2 power button pushes to...
neotruman Motherboards, Bios|UEFI & CPU 1 05-09-2011 06:20 AM
Network Adapter Shutoff
I take my laptop with me almost everywhere, and I've encountered a problem with the wireless adaptor shutting off and staying shut off after hibernation. The adaptor will be working fine beforehand. I put the computer into hibernation mode, unplug it and my USB accessories, put it in my bag and go...
GrifterMage Networking Support 10 01-24-2011 03:47 PM
acer 4530 network adapter was not detected
i reformat my acer 4530 laptop and install windows 7 (32 bit) after that, i cannot connect to internet. Wifi and wired connection doesnt work.. then i also noticed that the button for wifi does not light (or doenst turn on) and with that, it cannot connect to any wireless connection.. with...
npnpnp Laptop Support 4 01-15-2011 07:32 AM
[SOLVED] Can't connect to internet at home
I have a Dell Inspiron 14 with a Dell wireless1397 WLAN mini-card. I can't connect to the wireless internet at home but my roomates are all able to. Additionally, I went to campus as well as a local McDonalds and was able to connect at those places just fine. Our network is showing up and my...
sloshedstud Networking Support 30 01-12-2011 02:48 PM
A quick question...
First. I am running three routers at home, one as the gateway/router one as an access point and the third as a bridge/repeater. The Gateway/router and the bridge have matching SSIDs and security settings. The WAP has a different SSID and security settings. I want to be able to seamelessly switch...
GZ Networking Support 12 01-11-2011 04:06 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 06:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts