Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Sound Cards

User Tag List

Windows isn't recognizing soundcard?

This is a discussion on Windows isn't recognizing soundcard? within the Sound Cards forums, part of the Tech Support Forum category. There's 100 different people with the same problem, however, I have tried installing (and unistalling) just about every driver there


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-10-2015, 10:48 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 1
OS: Windows 10



There's 100 different people with the same problem, however, I have tried installing (and unistalling) just about every driver there is, and I can't get it to recognize it.
Its a Razer Blade R2, I believe, and I got it passed down by my brother so there's no warrenty left on it. I've done an entire reinstall of Windows, too. And it loaded up the same.

Does anyone know how I can get it to recognize the sound card? If it's a physical problem, how can I tell? Thanks
Poppylolax is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-11-2015, 05:37 AM   #2
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


Hi and Welcome to TSF!

Did it work previously in your last Windows OS?

Does Device Manager ever show the sound card? Are you using Windows 10 drivers from Razer?
Masterchiefxx17 is offline  
Old 08-11-2015, 08:06 AM   #3
Team Manager - Networking
Moderator - Hardware
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 19,813
OS: Win 7 SP1

My System


What exactly is happening? There is a difference between Windows not seeing the hardware (ie: hardware is not listed in Device Manager, which typically means the hardware is faulty) and the hardware not working because the drivers aren't installing (ie: card is listed in Device Manager, usually with an error such as a yellow !).

Does Razer offer Win10 drivers for that hardware?

You can try using Win8 drivers, but those don't always work. So you may need to wait for a Win10 driver to be released.
__________________
Jim

JimE is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Local Area Connection, doesn't have a valid IP configuration
A little preface before I get into my problem. Last night my friend and I were looking to play a game together. After some research and so forth, we determined that Hamachi was the way to play. So we installed and began to play. Fast forward to this morning, and suddenly my ethernet cable no longer...
TTunnell Networking Support 26 05-22-2014 12:04 AM
Help..xp bsod when i run virus scan.
Hi, this is Troy, i have windows xp with sp3 and i everytime i run a virus scan and have run multiple kinds from windows to maleware bytes...you name it. I get to a point in the scan where i get a blue screen and then computer shuts down. When i run it with out doing a scan the computer stays on....
sootherlol Virus/Trojan/Spyware Help 0 02-18-2013 05:31 PM
Repost Per: CatByte Trojan:dos/alureon.e and SmartHDD problem
Trojan:dos/alureon.e and SmartHDD problem Hello, I hope I'm at the right area for help. This pc I'm on was infected with Trojan:dos/alureon.e and SmartHDD. I was able to get to the net somehow and I installed and ran Malwarebytes and got rid of SmartHDD. Then I ran Windows Defender and it found...
mg67 Resolved HJT Threads 23 07-30-2012 06:24 AM
Rootkit TR/Sirefef.BP.1 and Rootkit.Gen2
Hi Everybody, I have this issue with my computer: Rootkit TR/Sirefef.BP.1 and Rootkit.Gen2 have been detected by Antivir and, though removed, reappear at the PC reboot. Avira RealTime Protection keeps sending alerts, detecting unspecified viruses with access denied. Several of the directories...
beppe1968 Resolved HJT Threads 81 03-15-2012 11:19 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 03:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts