Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Sound Cards

User Tag List

Weird Audio

This is a discussion on Weird Audio within the Sound Cards forums, part of the Tech Support Forum category. Today I was playing csgo and suddenly my audio got muffled and scratchy, thinking it was just my headphones I


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-13-2016, 06:10 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 3
OS: Windows 10



Today I was playing csgo and suddenly my audio got muffled and scratchy, thinking it was just my headphones I re-plugged them and set them up with Realtek and they still had the low scratchy sounds. After this I plugged in other earphones and they worked for a tiny bit until they just stopped and I knew it wasnt the headphones. After that I messed around with the settings and looked stuff up for around 3 hours and nothing was working so I am now writing this now.

If anyone knows how I could solve this it would help a lot.
Thank you
tad550 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-14-2016, 06:52 AM   #2
Team Manager - Networking
Moderator - Hardware
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 19,813
OS: Win 7 SP1

My System


Test using the front panel and rear panel ports.

Check the audio chipset status in Device Manager.
__________________
Jim

JimE is offline  
Old 02-15-2016, 10:28 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 3
OS: Windows 10


I checked these things through device manager and my computer says they're working properly.
tad550 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-16-2016, 06:28 AM   #4
Team Manager - Networking
Moderator - Hardware
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 19,813
OS: Win 7 SP1

My System


Ensure to check while it's working, and also when the problem occurs. You may also want to test using a different set of speakers or headphones.

You could try reinstalling the audio drivers, just to rule out a driver issue. Otherwise, it sounds like a hardware fault.
__________________
Jim

JimE is offline  
Old 02-16-2016, 04:15 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 3
OS: Windows 10


I uninstalled the audio driver I was using and mid installation of a new one I tested and it had the same results, I think it might have to do with the area on my pic where I insert my headphones.
tad550 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Help Please!
Ok, so I play World of Warcraft. I want to hear gamesound from my speakers, but I want to also have my headset on; and hear youtube videos, skype ect from my headset. For some reason when I try and do this and I plug both of them in to my PC, neither of them work. Yet, alone they both work...
Greenybwa Windows 7 , Windows Vista Support 2 06-23-2013 02:32 AM
Windows 7 freezes at startup (HiJack This Log)
Out of the blue my Windows 7 x64 laptop started having problems. Every time I boot it will get to the desktop and LOOK fine, but if I try to open anything it is completely unresponsive. Eventually it will notify me that Windows is not responding and offer to restart or wait. If I restart the...
slhaas Windows 7 , Windows Vista Support 3 08-01-2011 12:29 PM
[SOLVED] Windows XP BSOD Possibly ATI X1900 related
I found the thread BSOD posting for Windows 7 and Vista, but I'm running XP. As soon as someone points me to the proper place, I'll go through those motions. Please forgive any breech of protocol. Kind of flying blind here, so I beg your patience. First system info: ------------------ System...
DrZin Windows XP Support 11 06-03-2011 11:49 AM
Startup time from 75 seconds to 165 seconds. What is wrong?
Hello forum. I have a month-old Dell Inspiron N7010 Core i5 460M with 6 gigs of ram running on Windows 7. Until recently, it has been starting up in about 75 seconds. However, out of nowhere, it suddenly began starting up in between 2 and a half minutes to 3 minutes. I am completely baffled,...
SimTmiCro Windows 7 , Windows Vista Support 6 05-10-2011 09:01 AM
Slow/Not responsive
My pc has lately as expected gone very slow and not as responsive. At the start-up especially. I have to wait a good 2mins before touching anything or things start to 'Not respond' and such. I was wondering if you guys could recommend me ANYTHING that I could do to speed up my pc significantly....
bhstr99 Windows 7 , Windows Vista Support 18 03-26-2011 03:38 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 07:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts