Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Sound Cards

User Tag List

sound dies

This is a discussion on sound dies within the Sound Cards forums, part of the Tech Support Forum category. ok so everything was fine before i left for 2 days. now that i am back my sound is all


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-20-2007, 07:24 PM   #1
Guest
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
OS:



ok so everything was fine before i left for 2 days. now that i am back my sound is all messed up and i have no idea how. when i start my pc the sound works fine for a while, then it will randomly die or partialy die. my sound in itunes, winamp, firefox, games, ventrillo, and more all die, yet the windows sounds work, as do AIM sounds. if i restart they will be on again as i start, then die eventualy, after id say 5 or 10 minutes, depending on what i do. i could use winamp a while then turn on itunes and sound will all die including winamp. i tried troubleshoot and such and found no answers so any help would be great, thanks.
megame23 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-21-2007, 06:16 AM   #2
Guest
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,343
OS:


I would first check inside your case and make sure that your sound card is properly seated in the PCI slot. Next I would go to the manufacture website and download the updated drivers. If you do not know the manufacture or model you can download Everst and it will give you complete specs on your system.

https://www.majorgeeks.com/download4181.html
95five-0 is offline  
Old 02-21-2007, 02:50 PM   #3
Guest
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
OS:


k tried that, i also tried system restore. its really weird i get on my pc and i loged on ventrillo (microphone program) and i used a while, then got itunes going and it wouldnt work, nor would winamp after that. yet ventrillo still worked... then i got off and on it and it didnt work. i really dont get it
megame23 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-21-2007, 03:55 PM   #4
Guest
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 3
OS:


oh and sound works on vidoes and such for gamespot and youtube
megame23 is offline  
Old 02-23-2007, 06:15 AM   #5
Guest
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,343
OS:


Is this an on board sound card or PCI?
95five-0 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 09:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts