Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Sound Cards

User Tag List

[SOLVED] Speakers not working

This is a discussion on [SOLVED] Speakers not working within the Sound Cards forums, part of the Tech Support Forum category. Hi, I've got a Soundblaster X-Fi Xtreme Audio sound card and I have 5.1 Creative Speakers. Only two of my


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-06-2015, 09:54 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 26
OS: Windows 7 Professional Service Pack 1



Hi,

I've got a Soundblaster X-Fi Xtreme Audio sound card and I have 5.1 Creative Speakers.

Only two of my speakers work.

I've done all I can and need help.

Thanks.
Shano78 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-06-2015, 10:41 AM   #2
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


Go to the Speaker icon in the bottom right > Playback Devices > Right click on your speakers > Configure Speakers and set it to 5.1.
Masterchiefxx17 is offline  
Old 07-06-2015, 11:11 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 26
OS: Windows 7 Professional Service Pack 1



Yeah I've done that but when I test them two of the speakers don't work.
Shano78 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-06-2015, 11:40 AM   #4
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


What ports are they connected to on the motherboard? Green, Black and Orange?
Masterchiefxx17 is offline  
Old 07-06-2015, 12:58 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 26
OS: Windows 7 Professional Service Pack 1



Quote:
Originally Posted by Masterchiefxx17 View Post
What ports are they connected to on the motherboard? Green, Black and Orange?
It's plugged into my sound card.
Shano78 is offline  
Old 07-06-2015, 08:31 PM   #6
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


What's the full make and model number of the sound card and speakers?

Regardless of the sound card, ensure that all of the connectors are fully connected by reseeding them too.
Masterchiefxx17 is offline  
Old 07-07-2015, 05:20 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 26
OS: Windows 7 Professional Service Pack 1



Oops, messing around with different ports did the trick.

Sorry for being so stooooopid.
Shano78 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] 2.1 system. One of the speakers' midrange stopped working.
Amazon.com: Klipsch ProMedia 2.1 THX Certified Computer Speaker System (Black): Electronics I bought this speaker system a few months ago used and it has been working fine since until a couple of days ago when I noticed that one of the speakers seemed to be having no sound at all coming from the...
favorbacks Other Hardware Support 3 04-30-2013 11:33 AM
dell laptop speakers stop working after using new wireless connection
i have a dell 14r inspiron laptop on windows vista. i take my laptop along with me on work trips. on a recent trip my speakers simply stopped working. this has happened before. i had to call and speak to a dell rep to have it fixed...and pay a one-time fee. i was hoping to not do that...
gcg1510 Windows XP Support 5 10-17-2012 05:22 PM
Can't get the aux jack on my speakers to work with earphones
I'm not sure if something's changed with technology in the past few years, but my earphones would usually work when I plugged them into my PC's speakers. My speakers have gotten old and damaged over time, so I decided to buy new Altec ones. In the past, my earphones would work when plugged into the...
Alex_06 Other Hardware Support 2 12-05-2011 05:45 PM
Many programs & apps stop working.. Also blue screen error..
I am having many problems with programs & applications shutting down for no reason. These are a list of the programs & applications that shut down: (note I started keeping track after 10 or so stopped working, so there are others) gpcore com object has stopped working vzspath.exe has...
corey2444 Windows 7 , Windows Vista Support 1 08-03-2011 05:05 AM
[SOLVED] Speakers not working after Win 7 Installed
Hello I have just had my desktop reloaded with Win 7, prior to that i had XP. When i was running XP my speaker system which consists of 5 "satellite" Speakers and a Sub worked perfectly and i could control the volume on each speaker. Now that i have Win 7 the two front speakers work and the rest...
Jetdaz Sound Cards 7 01-14-2011 03:13 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 01:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts