Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Sound Cards

User Tag List

[SOLVED] Headset microphone not appearing in recording devices.

This is a discussion on [SOLVED] Headset microphone not appearing in recording devices. within the Sound Cards forums, part of the Tech Support Forum category. I recently bought a gaming headset(SADES SA-708) and when I plug the mic chord in, no recording device shows up


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-14-2014, 02:47 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 2
OS: Windows 8.1



I recently bought a gaming headset(SADES SA-708) and when I plug the mic chord in, no recording device shows up in the list. I dont recieve any notifications that I plugged in a new device either. Im currently running windows 8.1 on the hp pavilion 15 notebook.
Lyful is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-14-2014, 03:52 PM   #2
Team Manager - Networking
Moderator - Hardware
 
JimE's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: St Louis, MO
Posts: 19,813
OS: Win 7 SP1

My System


Do you have another mic to test with to ensure the laptop is working? Or test the mic on another PC.
__________________
Jim

JimE is offline  
Old 12-14-2014, 04:45 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 2
OS: Windows 8.1



nevermind, I was being an idiot...
Lyful is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-23-2015, 06:22 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 1
OS: Win 7



Well you said you have solved the problem but how? I'm having the exact same problem. It lets me play music through it but it won't register that i have a mic whatsoever. When I try to record something in Audacity it just won't let me. If you can tell me how you fixed it I will be very grateful
GOODgeekster is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chrome Problems
Hello, i am posting this topic in this part of the forum since am am not receiving support where it currently is. https://www.techsupportforum.com/forums/f120/chrome-problems-886618.html Does this sound like malware? When i do get chrome working the pages are often not responding. This has turned...
gozzygozborn Resolved HJT Threads 14 09-03-2014 12:44 PM
My brand new expensive microphone keeps on giving off static whilst recording
Basically i just bought an expensive microphone that just keeps giving off static during playback. Even when i dont say anything and just press record. I managed to improve the sound by going to control panel-hardware & sound-manage audio devices- Recording-microphone (advanced)- 16 bit studio...
Syd Justice Windows 7 , Windows Vista Support 14 12-06-2011 12:59 PM
Microphone recording sounds like I'm in a barrel
There was a previous thread about this, and I'm having the same problem. This microphone I'm using was used several years ago to make a phone call and the "barrel" sound happened then according to the other person. For recording I'm using WavePad and the "barrel" sound is very apparent. It must be...
pbone_tsf Other Hardware Support 3 10-04-2011 07:45 AM
Getting to recording devices.
Hi There. I am having a bother with using a program that I need to use for audio requirements. ie. To record with a microphone. It doesn't recognise a mic when plugged in - although it is working. Apparently, I need to get to the hidden recording device for permissions? I can get to some...
Mapperley Windows 7 , Windows Vista Support 2 01-31-2011 11:11 AM
No Sound from Microphone part of USB headset
Hello, I am setting up a USB headphone/microphone with my PC and I can not get the microphone to work, although the headphone function does. It is a "Freedom FreeTalk" headset. I can not hear any recording when I try it with the sound recorder located under "Accessories" in the start menu (I have...
NeferKheprj Other Hardware Support 8 01-13-2011 05:53 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 04:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts