Go Back   Tech Support Forum > Hardware Support > Sound Cards

User Tag List

[SOLVED] AUX not plugged in [Help]

This is a discussion on [SOLVED] AUX not plugged in [Help] within the Sound Cards forums, part of the Tech Support Forum category. Hello! I'm having problems with getting the sound to work. I've plugged in the speakers in the back and in


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-09-2015, 11:25 AM   #1
Registered Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 9
OS: windows 7 64bit



Hello!

I'm having problems with getting the sound to work. I've plugged in the speakers in the back and in the front but with no success. Ofcourse in the green output. I've checked the bios and it seems OK, uninstalled the drivers and restarted my pc so it automatically install new ones and i've tried a bunch of other things but still no success!

there's also some random digital audio devices appearing which i've tried do disable aswell.

Here's a picture of how it looks:


Just click the image to make it bigger
Johnny93 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-09-2015, 02:12 PM   #2
TSF Team, Emeritus
 
WereBo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: SE London, UK
Posts: 57,109
OS: Win-10 Home-Premium (64bit)

My System


Hi Johnny93 and welcome to TSF

What PC is it, make and model please
__________________






Live, Laugh, Hope - If that don't work Load, Aim and Fire....
WereBo is offline  
Old 02-09-2015, 02:14 PM   #3
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


Hi and Welcome to TSF!

Make and model number of the speakers? Do you get any sound at all?

I found that on an older system I had to use the blue port, not green. Give it a shot on yours.
Masterchiefxx17 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-11-2015, 08:39 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 9
OS: windows 7 64bit



Quote:
Originally Posted by WereBo View Post
Hi Johnny93 and welcome to TSF

What PC is it, make and model please
Home built! I just bought it Second-hand~ Budget PC.

This is my rig:

OS: windows 7 64bit
GPU: Geforce GTX 460
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 2.40GHZ
RAM: Im not sure about the maker, but its 8 GB
Mobo: Asus P5P43TD pro

Realtek sound integrated in the mobo.

I did try to use the black input, blue input and the front panel.

If someone would like to use team viewer or such, just add me on skype:
johnny.martinsson1

Thanks!
Johnny93 is offline  
Old 02-11-2015, 09:07 PM   #5
Registered Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 9
OS: windows 7 64bit



I got it to work! I'm sure it's just because im stupid, but this was it..

Using the HD audio front panel option it couldnt tell if it was plugged in even on the back side, this really shouldnt be default in my opinion!

Here's a picture of it if anyone is intrested:


For those who has this problem and cant find this option, this can also be changed in BIOS. I personally thought i just had to check if it was enabled or not.

Even though i fixed it myself, Thank you!
Johnny93 is offline  
Old 02-12-2015, 08:30 AM   #6
TSF Team, Emeritus
 
WereBo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: SE London, UK
Posts: 57,109
OS: Win-10 Home-Premium (64bit)

My System


Yaayy! Glad you got it working and thanks for posting back with your cure
__________________






Live, Laugh, Hope - If that don't work Load, Aim and Fire....
WereBo is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ac adapter not plugged in but shows its still plugged in
ac adapter not plugged in but shows its still plugged in and charging. This is very strange. I have tested the ac adapter and it's putting out 19v, just put a brand new battery it. I thought it was the battery because when old battery was in it wouldn't charge and the icon would show "plugged in,...
Danthomas28 Laptop Support 10 04-14-2013 07:23 AM
[SOLVED] No Sound-Speakers Not Plugged In
Hello, until recently my sound was working fine. I had my monitor with built-in speakers plugged into the lime green audio jack with an auxilary cord. A friend of mine wanted to play a game on my computer, he plugged in his headphones in all the jacks, and even the lime green jack and he couldnt...
Jackbrand Sound Cards 4 11-10-2012 10:09 PM
[Help] Ac Adapter plugged in but computer not charging
Hi. A friend of mine needs help but his laptop is having trouble so im asking for him. Forgive me if i sound vague in the description of the problem. My friend called me and told me that his laptop was not charging even though it was plugged in. also it was on 7% battery life so it died soon...
Choad Laptop Support 0 12-22-2011 10:25 PM
Can't get the aux jack on my speakers to work with earphones
I'm not sure if something's changed with technology in the past few years, but my earphones would usually work when I plugged them into my PC's speakers. My speakers have gotten old and damaged over time, so I decided to buy new Altec ones. In the past, my earphones would work when plugged into the...
Alex_06 Other Hardware Support 2 12-05-2011 05:45 PM
BSOD after Indoor External HDD plugged into my Laptop
BSOD after Indoor External HDD plugged into my Laptop Please help me, when I plugged an external defective HDD into my laptop I got BSOD, I know it was defective because before when I plugged it(HDD) into my laptop, it can not read it but it can read other external HDD. But when I plugged it...
TheJaiBro Hard Drive Support 0 07-17-2011 09:01 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 07:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts