Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Online/Network Gaming Support

User Tag List

tried everything to port forward

This is a discussion on tried everything to port forward within the Online/Network Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. hello I have followed about half a dozen or more guides and youtube videos on how to port forward I


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-13-2013, 04:36 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 97
OS: win 8.1, windows 7, ubuntu, mint



hello

I have followed about half a dozen or more guides and youtube videos on how to port forward

I have also installed 2 different port forwarding software applications

Now when i use a port checking website, it says the ports are still closed

Does anyone know what else i can try?

I have windows 8,

a Sagemcom router
Model Number [email protected]

sky broadband

i3 processor

the game i am using is call of dury world at war

thanks
Hops n Barley is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-14-2013, 12:21 AM   #2
Team Manager, Gaming
 
RockmasteR's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Lebanon
Posts: 7,314
OS: Windows 10 Pro 64 Bit

My System


Hello,

I had similar problems when my NAT is always strict I followed these instructions and it helped me

Call of Duty Community: resolve strict nat on thomson gateway for all systems

this is based on Thomoson Router I don't know if it works for other routers,

what is your router brand?

maybe if you entered the ip for your router instead it could work

(the default ip for thomson routers is 192.168.1.254)
__________________



!!Please do not PM me about Tech Support!!
RockmasteR is offline  
Old 05-14-2013, 09:13 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 97
OS: win 8.1, windows 7, ubuntu, mint



Quote:
Originally Posted by RockmasteR View Post
Hello,

I had similar problems when my NAT is always strict I followed these instructions and it helped me

Call of Duty Community: resolve strict nat on thomson gateway for all systems

this is based on Thomoson Router I don't know if it works for other routers,

what is your router brand?

maybe if you entered the ip for your router instead it could work

(the default ip for thomson routers is 192.168.1.254)
thanks

i tried but when i enter 'telnet 192.168.0.1' into run it says could not open connection to the host, on port 23: connect failed

so i can't continue with entering the commands
Hops n Barley is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-14-2013, 09:29 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 27
OS: Windows 7



portforward.com helped me when I was port forwarding minecraft
flash40thebig is offline  
Old 05-14-2013, 09:39 AM   #5
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


Have you contacted your ISP?
Masterchiefxx17 is offline  
Old 05-14-2013, 10:03 AM   #6
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 97
OS: win 8.1, windows 7, ubuntu, mint



Quote:
Originally Posted by Masterchiefxx17 View Post
Have you contacted your ISP?
I have not

I'm am hoping I can avoid this but looks like I may have to resort to it

fingers crossed!
Hops n Barley is offline  
Old 05-14-2013, 10:10 AM   #7
Registered Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 27
OS: Windows 7



*************************************
flash40thebig is offline  
Old 05-14-2013, 10:23 AM   #8
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,191
OS: win 10 Home



Please keep your help within the thread we do not offer help outwith the thread it is for the benefit of all, and is against the rules and will incur infractions for those found to flout them.
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 05-14-2013, 10:25 AM   #9
Registered Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 27
OS: Windows 7



sorry didnt know
flash40thebig is offline  
Old 05-14-2013, 10:25 AM   #10
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,191
OS: win 10 Home



Sure no problem that is why I let you know.
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 05-14-2013, 10:29 AM   #11
Microsoft-Team Manager
Hardware - Team Manager
 
joeten's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Glasgow Scotland
Posts: 68,191
OS: win 10 Home



What router do you have as I do not believe Sky has a problem with port forwarding for gaming.
ie here is one type of router Sky User - How to port forward on a Sky Sagem [email protected] Router
your model number etc will most likely be on the base
__________________






Eliminate all other factors, and the one which remains must be the truth.
joeten is offline  
Old 05-15-2013, 02:25 PM   #12
Registered Member
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 97
OS: win 8.1, windows 7, ubuntu, mint



Quote:
Originally Posted by joeten View Post
What router do you have as I do not believe Sky has a problem with port forwarding for gaming.
ie here is one type of router Sky User - How to port forward on a Sky Sagem [email protected] Router
your model number etc will most likely be on the base
hey, I have the exact same router as used in that guide, Sagemcom [email protected] I tried this guide again but they still will not open
Hops n Barley is offline  
Old 05-17-2013, 09:31 AM   #13
Games Team | Tech
Networking Team-Tech
 
Jason09's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Near Washington, D.C.
Posts: 3,752
OS: Windows 7 Home Premium 64-bit

My System


If you use a separate device for your modem, please list the brand and model number of that.
__________________



Gaming troubleshooting steps.

"He is no fool who gives what he cannot keep to gain what he cannot lose. -Jim Elliot
Jason09 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to forward port?
Hi guys, I have a small question. Let's say I have a device connected to a network via TCP/IP, it has address 192.168.87.72:4000, sends and receives packets. On computer I have application which should communicate with that device, but application don't have TCP/IP interface, it has only UDP and...
aviaks Protocols and Routing 1 12-04-2012 01:49 PM
windows 7 freezes during startup
i have been having issues since friday my computer seems to freeze on startup. it gets to the welcome screen and freezes. someone recommended doing a boot log but i don't know how to know what it means. the whole thing is to long but here is the last part someone please help Loaded...
mucwen Windows 7 , Windows Vista Support 1 12-11-2011 08:32 PM
Thompson TG585v7 wont port forward!
Afternoon, I have a Thompson TG585v7 router and i have been trying to port forward ports 36666 for my home CCTV system. I created an new application (which i called cctv) which was fine...it was when i tried to assign the new application to the LAN devise iv been having problems. In the...
lvlatteo Modems/Cable/DSL/Satellite 3 11-16-2011 10:15 AM
[SOLVED] A little clarification needed please?
Hi folks, Hoping you can give me some advice on something, I need to update my friends computer with more ram he is currently running 2 x 256mb for a poor total of 512MB RAM, I had a spare 512MB ram module, which i had previously taken out of another pc, however i cannot get it to seem to fit...
Reeksy RAM and Power Supply Support 8 02-27-2011 09:03 AM
Netgear FVX538 Firewall
Hi All, I am a newly joined to these forum, hopefully this is the correct section to post my inquiry. could anyone help me secure my network. we are running windows server 2003. the services installed are exchange 2003, AD, DNS, and our antivirus is Escan. When i am blocking some ports...
pdelcast Networking Support 3 02-07-2011 04:34 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 04:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts