Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Online/Network Gaming Support

User Tag List

Suddenly experiencing high lag in all games?

This is a discussion on Suddenly experiencing high lag in all games? within the Online/Network Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. Hi there, I've been searching the forums for a bit, but to no avail. The past couple of days, I've


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-26-2016, 01:15 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 3
OS: Windows 10



Hi there,

I've been searching the forums for a bit, but to no avail. The past couple of days, I've been experiencing extremely high lag in all games, to the point of unplayable (around 300-2000ms, when usually i'm around 17-30). I am on wireless and a Netgear Nighthawk R7000 router. I know a direct connection would be easiest to diagnose the issue, but I don't have a wire to use currently and I have not had any issues being wireless until this point. All of the other devices in the household have had no issues whatsoever, including my PS4 which is wireless also. Nothing has really changed other than the fact that I got a new keyboard recently (i'm pretty sure that's disconnected from my issues)

I know that running winMTR is a good way to diagnose the issue. However, I need some help drawing some conclusions from my results, I was wondering if anyone can provide some insight on my problem? I attached a picture below. Any help would be greatly appreciated!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	test1.JPG
Views:	59
Size:	82.7 KB
ID:	295217  
fuumanchuu is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-26-2016, 05:40 PM   #2
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


Hi and Welcome to TSF!

Do you have any trouble when watching online video or playing local games? This issue is only when playing multiplayer?
Masterchiefxx17 is offline  
Old 10-26-2016, 07:25 PM   #3
Registered Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 3
OS: Windows 10



Hey,

Thank you for the welcome and reply

The issue is definitely only when I'm playing multiplayer games. Even browsing the internet, watching videos online (including live streams) and things like that are completely normal.
fuumanchuu is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-26-2016, 07:47 PM   #4
Registered Member
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 3
OS: Windows 10



I've reinstalled my wireless adapter and things have gotten slightly better in numbers, but games are still unplayable. Here's an updated report

Imgur: The most awesome images on the Internet
fuumanchuu is offline  
Old 10-27-2016, 09:45 AM   #5
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


Follow this here and post in the Networking section:

https://www.techsupportforum.com/foru...es-573730.html
Masterchiefxx17 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird lag spikes in online games on laptop
Hello there, I'm experiencing some weird lag spikes on my laptop. First , my system specs Acer Aspire 5920G Intel Core 2 Duo @1.7GHz Memory: 2GB NVIDIA GeForce 8600M GS Direct X 11
collapsed PC Gaming Support 0 06-13-2011 11:04 AM
General lag in games
Firstly, here are my spec details: - ATI radeon x1250 (i know its rubbish but bare with me) - AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor TK-57 - Memory: 2GB - 14 GB free space on my (C:) hard drive - It's a Toshiba satellite l300d - 11v laptop Okay, so here's the issue, I used to be able to play...
Evil Ukulele PC Gaming Support 4 04-13-2011 06:45 AM
High FPS but still seeing lag and some other issues.
Here are my system specs: Power supply: Cooler Master 650W. Motherboard: ASUS Crosshair III Formula CPU: AMD Phenom II X4 955 processor RAM: 8.0 GB Video card: ATI Radeon HD 5770 Hard drive: WDC WD1001FALS-00J7B1 ATA Device (931 GB, IDE) Operating system: Windows 7, 64-bit.
LtCarman PC Gaming Support 13 02-09-2011 05:57 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 04:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts