Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Online/Network Gaming Support

User Tag List

Problem running even low-specs?

This is a discussion on Problem running even low-specs? within the Online/Network Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. Im starting to worry please help me, i recently swaped every piece in my pc it was very old, video


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-25-2015, 10:36 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 11
OS: Windows 7 proffesional



Im starting to worry please help me, i recently swaped every piece in my pc it was very old, video card proccesor motherboard and all, i didnt buyed very expensive things tho, but consideratly things like video card and processor and 2 extra rams. the problem is i dont see ANY performance in my games. and even on sites that says i can run certain games, when i open them the lag is unbelivable. ex refference site here:Can You RUN It | Can I run that game | Game system requirements
My pc specs please help im worried :
Windows 7 proffesional 64-bit
Memory:4096 RAM
Video Card: Nvidia Geforce 9600 GT
Processor: Intel core I3-2105 CPU @3.10 GHZ

Games like, RaiderZ, ArchAge,Vindictus and so on pretty much fail and lag on my pc even when on low graphics. tho stated in it will work.Even Jade Dynasty lags some frames ON LOWEST settings tho i think with those specs it should run smoothly. Please im desperate>.<
zayrus26 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-26-2015, 09:14 AM   #2
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


Hi and Welcome to TSF!

Your system is still not well suited for gaming. Low settings is what you should be expecting.

Was Windows reinstalled after the motherboard and CPU change? Did you make sure to update the drivers to the latest version?

Let's take a look at your system temperatures. Follow this guide here:

How to check your system temperatures | Tech Support Forum
Masterchiefxx17 is offline  
Old 01-28-2015, 12:11 AM   #3
Registered Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 11
OS: Windows 7 proffesional



No i didnt reinstall, and contrary i pressed recoomended settings for me, the game chooses higher settings, but althought all of this it still lags like hell...
zayrus26 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-28-2015, 06:29 AM   #4
Registered Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 11
OS: Windows 7 proffesional



Update: i reinstalled my windows and all From windoes 7 proffesional 64 bit to a win 7 ultimate 32 - bit...... it still runs the same...what can i do?
zayrus26 is offline  
Old 01-28-2015, 10:25 AM   #5
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


Where are you getting your copy of Windows from?

Please follow the heat guide I recommended above.
Masterchiefxx17 is offline  
Old 01-29-2015, 12:28 PM   #6
Registered Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 11
OS: Windows 7 proffesional



https://i57.tinypic.com/1zvv5n9.png
thats the background programs without no activity
https://i60.tinypic.com/153pw7k.png
and that is after some mins of gaming
zayrus26 is offline  
Old 01-29-2015, 03:01 PM   #7
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


The guide doesn't say to use the Pro version. Otherwise it blocks out information.

What is the temp of the HDD? What are the 12V, 5V, 3.3V and VCORE voltages in the BIOS?

Also where did you get your copy of Windows from?
Masterchiefxx17 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows server 2003 problem
Our Dell sc420 domain controller using Windows 2003 server had a hard drive go south Friday. I had a spare HD, so I was able to restore using a backup and acronis. Problem now are a few things: 1. When the OS is loading, it gets hung up on network settings for 10 min, then goes on to allow...
bradmd Windows Servers 1 09-24-2014 09:26 AM
Diagnostics policy service won't start
I can access wifi with all devices except my laptop. Problem started first thing this morning. I have run virus scans, reboot router and computer, also tried instructions that were given in another post on this site a to no avail. When I click start the service it says error 5 access denied. This...
kmarion Windows 7 , Windows Vista Support 48 02-16-2014 04:27 PM
Saying no audio device, drivers are working properly?
I have Winxp, all service packs, and Sound Blaster Audigy. I have tried what I am assuming is every solution I have found in short of reinstalling XP. Making sure the right devices are started in services, un-installing/re-installing/updating drivers, and so on. One thing it probably could be is...
lsdeimos Windows XP Support 9 01-19-2014 10:46 AM
Unable to open programs
Good Morning, A friend called me the other night. He was unable to open any programs on his PC. Gets a message like: The specified service does not exist as an installed service. Click help for more information error code 0x80070424". I picked it up from him and tried to install Anti...
mrmuggyd Resolved HJT Threads 28 02-27-2013 02:34 PM
Bsod during Guild wars 2 session
Im having error often but only in this game. It say its a sync problem with my cpu. IM sorry in advance for the way i present the report but i could not figure out how to upload one of the file. there it is Rapport de diagnostics du système Ordinateur: JULIEN-PC Collecté: 27 août 2012...
passprogress BSOD, App Crashes And Hangs 6 08-29-2012 09:44 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 06:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts