Go Back   Tech Support Forum > Gaming Forum > Online/Network Gaming Support

User Tag List

PC Ports wont open to host a game (NO ROUTER) PC to PC LAN ONLY

This is a discussion on PC Ports wont open to host a game (NO ROUTER) PC to PC LAN ONLY within the Online/Network Gaming Support forums, part of the Tech Support Forum category. I recently purchased a new laptop that came with Windows 8. Now, I'm not at all certain the issue is


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-29-2014, 08:13 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Illinois
Posts: 10
OS: Windows 8.1



I recently purchased a new laptop that came with Windows 8. Now, I'm not at all certain the issue is windows 8 related.

So I've been trying to host games with friends in multi-player (minecraft, terraria, risk of rain, borderlands, etc) but they never can seem to join my game. I've tried turning off my firewall and my antivirus. (I wasn't even on the internet, so it wasn't a big risk) We're connecting by ethernet (crossover), PC to PC, and I've ensured our IP addresses are in the same subnet.

So here's the kicker: I can join any game, so long as they host it, not me. And i can ping their PCs just fine, but if they try to ping my machine they get a "Destination Host Unreachable".

Anyone have any clue as to what could be blocking my ports from opening?

PS: don't worry about burying me with jargon, I'm a network administrator in training.
murkusdagger is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-29-2014, 08:22 PM   #2
Registered Member
 
Join Date: Apr 2014
Location: Illinois
Posts: 10
OS: Windows 8.1



We have static IP addresses. I've set myself up as 10.10.10.10 /28 and and friends' are 10.10.10.5-9 /28.

As I said in the first post I can connect to them just fine, so long as they host the game. Its just traffic going the other way that doesn't work. They can't ping my interface, and if I check the game's ports (ie:7777) with netstat, they are not open
murkusdagger is offline  
Old 04-29-2014, 08:22 PM   #3
Microsoft MVP
Microsoft Team Moderator
Articles Team Manager
Hardware Team Moderator
 
Masterchiefxx17's Avatar

Microsoft Most Valuable Professional
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wisconsin, USA
Posts: 39,479
OS: Windows 10 Professional 64bit

My System


Lets stick to one thread, please...

https://www.techsupportforum.com/foru...ml#post5160698
Masterchiefxx17 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] Port Forwarding - Connection Timed Out - Can't Get Ports Open or Forwarded
I can't get Port Forwarding to work properly, and from what I can tell from my online research, I'm not the only one experiencing this problem. Although, at this time, I feel like the only one that has not found a solution. I've recently purchased a new wireless router (ASUS RT-AC68U) precisely...
Its Complicated Networking Support 38 07-07-2015 08:59 AM
X-Box Live (Netflix and onling game) crashes router
I have a home network using a D-Link DIR-625 router that's been working fine for over a year with all of my stuff, including laptops, Android phones, wireless printer and an X-Box 360. About 3 weeks ago my router started intermittently crashing. Wouldn't do it for hours, then it would do it...
Enonumus Console Gaming Support 1 01-23-2012 06:18 PM
[SOLVED] VCExpress Problem, Probably AppData\Permissions Problem?
I think it should be related to this forum because I think the problem is something with AppData \ Permissions which is related to Windows 7. I'm having a problem while running\installing Visual C++. The problem started 2 days ago, it did work before. When I'm trying to run I'm getting this...
benben12 Windows 7 , Windows Vista Support 8 02-09-2011 12:45 PM
Netgear FVX538 Firewall
Hi All, I am a newly joined to these forum, hopefully this is the correct section to post my inquiry. could anyone help me secure my network. we are running windows server 2003. the services installed are exchange 2003, AD, DNS, and our antivirus is Escan. When i am blocking some ports...
pdelcast Networking Support 3 02-07-2011 04:34 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 01:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts