Go Back   Tech Support Forum > Microsoft Support > Windows 7 , Windows Vista Support

User Tag List

video streaming issues

This is a discussion on video streaming issues within the Windows 7 , Windows Vista Support forums, part of the Tech Support Forum category. I have for the last four days been experiencing some extremely slow video streaming problems with all website involving flash


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-02-2011, 06:33 PM   #1
Registered Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1
OS: Windows 7 64 Bit



I have for the last four days been experiencing some extremely slow video streaming problems with all website involving flash (netflix, youtube, hulu, etc.). The video will play for about 2 minutes and then stop, then play again for 2 minutes, then stop. Buffering is extremely slow, even with my network operating at the same speed. This problem started happening when adobe flash updated to version 10.3.181.26.

I went through a series of steps I will describe below.

Here is a description of my system:


ASUS UL50AT Notebook
Windows 7 64 bit
Mobile Intel (R) Series 4 Express Chipset - with latest driver 8.15.10.2302 (2/11/11) - 1 GB
Adobe Flash version 10.3.181.34 (updated)
2.52 Mbps download, 1.52 Mbps upload speed (AT&T DSL)
Firefox 5.0 and IE 9.0.8112.1611
2GB RAM (only about 10% used during heavy internet use)

I started out by cleaning my cache and registry. I did so on firefox cleaning out everything, then went on my Registry Mechanic and did the same thing. Didn't fix it.

I then updated my graphics card driver to the latest version (as in above). It is surprising to me that their latest driver is from 2/11/11, but that was the latest they had.

I tried using IE instead of firefox with netflix, hulu, and youtube. Got the same issue.

I tried streaming video without my wireless card, going directly through my router via ethernet cable. Video streaming issues persisted. Also did a speed test and got same results as with wireless.

I used my iphone (wirelessly connected through my network) on one of the same videos from youtube. Had no issues (so probably not a network problem)

I visited another wireless internet location (local cafe). Same issues on my laptop with video streaming, no issues on my iphone with same videos (so at this point I'm ruling out network problem).

I got an email back from hulu tech support saying that my video graphics card (Mobile Intel Series 4 Chipset) was probably having compatability issues with the latest version of flash. He advised that I uninstall and re-install an older version of flash, version 10.2.159.1. I did that, restarted my computer. Still had the same issues.

Then last night I went to the adobe flash website. They had yet another version of flash, 10.3.181.34 (updated 6/28), stating that this newest version had addressed some compatability issues with video cards. I thought it was probably what was going on when I installed the last version so I uninstalled the older version (10.2.159.1) and re-installed flash with the next version 10.3.181.34. Still had the same issues.

I also updated the INF Utility 9.2.0.1030 (4/21/2011), I'm not sure what that is but it was part of the chipset driver utility package when I looked up drivers for my graphics card and system.

I've also disabled hardware accelerator in my player. Didn't work.

If anyone can help me I'd be very grateful. I've received zero help from Intel or from Asus.


Thanks

ece421 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Xp slow boot after splash screen
After the Windows Xp splash screen I get about 30 to 40 seconds of blackness (could be more) before the cursor appears. When I start in Safe Mode it takes a long time to load mup.sys but that could just be because it's the last one to load. Here's by most recent ntbtlog.txt: Service...
Sulla Windows XP Support 5 06-17-2013 10:29 AM
[SOLVED] Portal 2 severe lag, after a couple levels
Hello, so i can run Portal 2 on the highest settings absolutely no problem for a few minutes or so. then after a few minutes pass it starts lagging. I don't know what can be the cause of it, and i have no clue how to fix it. the games minimum requirements are Portal 2 Minimum System...
Squeezit PC Gaming Support 25 07-15-2011 10:36 PM
Issues with glitching
Hello folks back again, Unsure if glitching is the correct term but my games sometimes take a massive slowdown within 10 minutes of starting the game. Examples can be seen in any STEAM games i.e TF2 and Battlefield 2 as well. This occurs in GTA IV too. My laptop can properly run all of these and...
mallard32 PC Gaming Support 7 06-30-2011 12:52 AM
Missing video drivers
Right my friend was playing Sims 3 this morning and it said there was an update, so he updated and then everything just went weird, seems like the graphics card driver was uninstalled and he could play sims 3 before but after the update it said he couldn't. I tried to find the graphics card name...
Nekoh Driver Support 10 03-26-2011 04:44 PM
Slow/Not responsive
My pc has lately as expected gone very slow and not as responsive. At the start-up especially. I have to wait a good 2mins before touching anything or things start to 'Not respond' and such. I was wondering if you guys could recommend me ANYTHING that I could do to speed up my pc significantly....
bhstr99 Windows 7 , Windows Vista Support 18 03-26-2011 03:38 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is on
Smilies are on
[IMG] code is on
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Post a Question


» Site Navigation
 > FAQ
  > 10.0.0.2
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3


All times are GMT -7. The time now is 03:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2001 - 2018, Tech Support Forum

Windows 10 - Windows 7 - Windows XP - Windows Vista - Trojan Removal - Spyware Removal - Virus Removal - Networking - Security - Top Web Hosts